Home Lifestyle Dieren RECEPT: koekjes gevuld met pindakaas voor je hond

RECEPT: koekjes gevuld met pindakaas voor je hond

Dit wordt vast zijn favourite treat!

Koekjes voor je hond
© Ruthje Goethals

Omdat het niet altijd wijzelf moeten zijn die een lekker vieruurtje verdienen, willen we zo nu en dan ook onze favoriete viervoeter verwennen. DIY-queen en doglover Elfi De Bruyn verklapte in haar nieuwste boek ‘DIY Magic‘ een supermakkelijk recept om koekjes gevuld met pindakaas voor je hond te maken.

‘Doe kleine dingen met de grootste liefde’, vertelt Elfi De Bruyn in haar nieuwste boek. ‘Door je hondjes te verwennen met liefdevolle aandacht en koekjes, word je zelf gelukkig. En met dat gelukzalige gevoel bereik je dan weer zo veel op andere vlakken.’ Van #kleingeluk gesproken!

Dit heb je nodig

  • 1 kop kokosvet
  • 1 kop pindakaas (ongezoet)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • Een kookpot
  • Een lepel
  • Een siliconen ijsblokjesvorm (bv. in hartjesvorm)

Zo maak je het

Doe het kokosvet, de pindakaas en de kaneel in een pot en zet die op het vuur. Roer alles goed door elkaar terwijl het geheel smelt. Doe het gesmolten goedje in een ijsblokjesvorm en laat afkoelen. Stop de koekjes in een bokaal en bewaar tot zo’n twee maanden in de koelkast.

Tip: begin met kleine stukjes. Sommige honden hebben namelijk een pinda-allergie en kunnen er minder goed op reageren. Bovendien is pindakaas erg vet, dus beloon je hond niet te vaak met zo’n heerlijk koekje. Door te kiezen voor suikervrije pindakaas, beperk je het vetgehalte.

Recept: Elfi De Bruyn, ‘DIY Magic’ – € 15,99 – Bol.com.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.