https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food RECEPT: zo maak je zelf de perfecte homemade iced tea

RECEPT: zo maak je zelf de perfecte homemade iced tea

Homemade Iced Tea
© Getty

De bereiding is zo simpel als maar kan, de smaak is lekker geparfumeerd en het is een uitermate verfrissend drankje op warme dagen: homemade iced tea. Wij doen met plezier hét ultieme recept uit de doeken.

Wat je moet weten

Over de infusie

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet zo’n goed idee om je water tot het kookpunt te brengen en je thee dan te laten afkoelen. Zo komen namelijk tannines vrij en die geven je homemade iced tea een bitter smaakje. Kies je voor water op kamertemperatuur en een trage infusie, dan zal je ijsthee zacht en lekker doorsmaken. Let op: zo’n ‘koude’ infusie kost wel tijd; tel zo’n 5 à 12 uur. Als je haast hebt, kan je dus gerust je thee met kokend water maken, maar hou er dan rekening mee dat hij misschien niet zo subtiel smaakt als verwacht.

Over de suiker

Als je van een beetje volle smaak houdt, kies dan voor zwarte thee, zoals English Breakfast of Earl Grey, of groene thee. Voor een zachtere iced tea kun je beter voor Rooibos kiezen. Goed om te weten: je zal je thee van iets meer zoetstof moeten voorzien dan wat je misschien gewoon bent. Want in koude thee smaakt suiker precies veel minder door. Vermijd witte suiker en geef de voorkeur aan rietsuiker, agave– of ahornsiroop, honing

Over het serveren

Vergeet bij het serveren van je homemade iced tea niet om ijsblokjes toe te voegen. Of wat dacht je van een paar eetbare bloemblaadjes, een munttakje of een paar extra vruchten.

Het basisrecept voor homemade iced tea

Ingrediënten: 1 liter water – 4 theelepels thee (los of in zakjes) – 2 theelepels zoetstof (bijvoorbeeld agave- of ahornsiroop, honing…) – schijfjes citroen (of perzik, rood fruit, oranjebloesem, munt…)

Zo gemaakt:

  1. Laat de thee minstens 5 uur in water op kamertemperatuur trekken (of kook water en laat de thee een paar minuten trekken).
  2. Verwijder de thee, voeg de suiker toe en meng.
  3. Voeg schijfjes citroen (of fruit naar keuze) toe en serveer gekoeld met ijsblokjes.

Lees ook: