Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dagný Rós

De ene keer übergezond, de andere keer deze taart waar je zo happy van wordt!

RECEPT: deze pindataart is het perfecte vieruurtje op een druilerige herfstdag

De redactie

Wie Dagný Rós een beetje kent, weet dat ze uit IJsland komt, dat haar kookkunsten Scandinavisch geïnspireerd zijn en dat ze vooral houdt van no-nonsensegerechten die puur, gezond en af en toe very comfort zijn. Op een druilerige woensdagnamiddag als deze kiezen wij maar wat graag voor dat laatste, en daarvoor heeft Dagný Rós het ultieme recept klaar: een heerlijke pindataart. Waarschuwing: laat de taart niet onbemand achter, want voor je het weet, is jouw huisgenoot met dat laatste stuk weg.

Dit heb je nodig


Voor de taart:

  • 3 eiwitten
  • 200 g suiker
  • 120 g gezouten pinda’s
  • 15 zoute koekjes (bijvoorbeeld Tuc)
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat


Voor de crème:

  • 50 g boter
  • 100 g melkchocolade
  • 3 eidooiers
  • 60 g bloemsuiker


Voor de afwerking:

  • 100 ml volle room
  • Een klein handje gezouten pinda’s
  • Een grote hand rozijnen met chocolade

Zo maak je het


De taart:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker (in een keukenmachine).
  • Hak de pinda’s en de koekjes fijn en meng ze met het vanille-extract, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Spatel dat geheel voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten.
  • Vet een bakvorm in en doe het beslag erin. Zet de bakvorm of de bakplaat ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de cake afkoelen.


De crème:

  • Maak intussen de crème. Smelt de boter en de chocolade samen au bain-marie. Meng daarna de eidooiers met de bloemsuiker (in een keukenrobot).
  • Roer de gesmolten chocolade eronder en bestrijk de cake met de crème.


De afwerking:

  • Klop de room op en bestrijk de taart ermee.
  • Hak de pinda’s grof en strooi ze over de taart.
  • Werk verder af met de chocoladerozijnen.


Meer heerlijke recepten ontdek je in ‘Easy Nordic‘ van Dagný Rós.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '