Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Met dit recept vier je ‘Chocolate Pecan Pie Day’ pas echt in stijl

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het is vandaag ‘Chocolate Pecan Pie Day’, een echte feestdag voor elke zoetekauw! Daarom zochten wij naar het ultieme recept om zo’n overheerlijke pecan pie met chocolade op tafel te zetten. Wij willen het grootste stukje!

Wat heb je nodig?

  • 250 g gepelde pecannoten
  • 180 g pure chocolate chips
  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 230 ml glucosestroop
  • 100 g bruine suiker
  • 60 g (gesmolten) ongezouten boter
  • 2 tl vanille-extract
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneel
  • Een (ronde) rol bladerdeeg

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Rol het bladerdeeg open en leg het in een taartvorm met een diameter van ± 22 cm. Duw daarna een paar keer met je vingers op het deeg, zodat het mooi aan de taartvorm blijft plakken. Lijkt het bladerdeeg iets te groot te zijn? Plooi de rand van het deeg dan over de randjes van de taartvorm.
  3. Verdeel de pecannoten en chocolate chips gelijkmatig over de taartbodem en zet die even aan de kant.
  4. Doe de eieren, glucosestroop, bruine suiker, gesmolten boter, vanille, zout en kaneel samen in een grote kom en klop het mengsel met een garde tot het een dikke, smeuïge massa wordt. Giet het mengsel daarna gelijkmatig over pecannoten en chocolate chips.
  5. Bak de taart een kleine 45 minuten. Leg na 20 minuten een andere taartvorm of velletje aluminiumfolie over de taart om te voorkomen dat de randen te snel bruin worden.
  6. Laat de taart afkoelen en werk af met een toefje slagroom. Smakelijk!
Recept via Sally’s Baking Addiction.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '