https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Er komt een nieuwe radiozender die uitsluitend Nederlandstalige muziek zal draaien

Er komt een nieuwe radiozender die uitsluitend Nederlandstalige muziek zal draaien

Een hele dag door de beste hits van onder meer Clouseau, Marco Borsato, Niels Destadsbader, Jaap Reesema, Camille Dhont en De Kreuners.

Joe Lage Landen
© DPG

Hou je van onder meer Clouseau, Niels Destadsbader en Marco Borsato? Dan zal je binnenkort op je wenken bediend worden bij Joe Lage Landen. Deze nieuwe radiozender draait immers uitsluitend Nederlandstalige muziek.

Het hoeven niet enkel internationale artiesten te zijn die ons met hun hits van onze sokken blazen. Ook tal van zangers, zangeressen en bands uit ons eigen Belgenlandje en uit Nederland brachten en brengen nummers uit die we met veel plezier luidkeels meezingen in de auto, douche of tijdens het koken. De laatste tijd is Vlaamse en Nederlandstalige muziek ook heel hot met nieuwe artiesten zoals Jaap Reesema, Camille Dhont, Suzan & Freek en Snelle. Toch zijn heel wat Vlaamse en Nederlandse artiesten en hun trouwe fans van mening dat er op de populaire radiozenders veel te weinig aandacht wordt geschonken aan Nederlandstalige muziek. Terwijl je in Frankrijk om de drie liedjes een Franse chanson hoort, is het aantal nummers in onze moedertaal dat uit onze boxen knalt een pak minder. Daar komt binnenkort verandering in met de nieuwe digitale radiozender Joe Lage Landen.

Enthousiasme

Het is de bekende radiozender Joe dat dit initiatief uit de grond stampt. Je kan er een hele dag door onder meer Clouseau, Marco Borsato, Bart Peeters, Nielson, Niels Destadsbader, Jaap Reesema, Camille Dhont, De Kreuners en nog vele anderen horen. ‘Met Joe Lage Landen zijn we de enige nationale radiozender, zowel op DAB+ als online, die 24 op 7 alleen maar Nederlandstalige muziek draait’, vertelt Robin Vissenaekens, channel manager bij Joe. ‘We bereiken op die manier luisteraars die in het huidige radiolandschap nergens anders hun smaak vinden. We voelen nu al enthousiasme bij zowel ervaren als startende artiesten, maar we doen het vooral voor onze luisteraars. We kregen de vraag naar meer Nederlandstalige muziek specifiek van hen en zij zijn onze grootste ambassadeurs.’

Bekende artiesten

Sven Ornelis en Anke Buckinx geven op maandag 14 juni tijdens hun ochtendshow op Joe het officiële startschot van Joe Lage Landen. De eerste twee weken maakt iedere dag een populaire Vlaamse of Nederlandse artiest tussen 10u en 18u radio op de nieuwe zender. Heel wat bekende namen zijn al aan boord, denk maar aan Mama’s Jasje, Udo, Marco Borsato, Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Willy Sommers en Clouseau. Zij zullen hun favoriete platen draaien en toffe anekdotes delen met de luisteraars.

Wie zijn/haar/hun steentje wil bijdragen om de playlist van die eerste dag samen te stellen, kan via de website van Joe zijn/haar/hun favoriete Nederlandstalige hit insturen. Elk uur wordt een van die songs gekozen. Het meest populaire nummer zal zelfs het allereerste nummer worden dat je volgende week maandag vrolijk kan meezingen.

Je kan Joe Lage Landen beluisteren via de website van Joe, de Joe-app en via DAB+.

Lees ook: