Home Lifestyle Body ZIEN: prins George werd uitgelachen met balletlessen, maar krijgt nu steun van...

ZIEN: prins George werd uitgelachen met balletlessen, maar krijgt nu steun van de hele (dans)wereld

Op Times Square kwamen mensen samen voor een balletles en op sociale media werd de hashtag #metutu gelanceerd.

© Getty

Prins George gaat net zoals miljoenen andere kinderen een nieuw schooljaar tegemoet. Zijn lessenpakket ligt al vast, en daar maakt ook klassiek ballet deel van uit, zo maakte prins William onlangs bekend. Een nieuwtje waarmee de Amerikaanse presentatrice Lara Spencer de spot dreef, maar daar wordt ze flink op afgerekend. En hoe…

Dat de kleine prins George meer dan eender welk ander 6-jarig kind in de spotlight staat, valt niet te betwisten. Zo kijken royaltyfans, maar ook de media nu al reikhalzend uit naar zijn eerste schooldag op de prestigieuze St. Thomas’s Battersea-school in Londen. Papa William lichtte alvast een tipje van de sluier op en wist te vertellen dat George er naast wiskunde en poëzie ook balletlessen zal volgen, wat hij naar eigen zeggen enorm leuk vindt om te doen. Toch dreef ‘Good Morning America’-presentatrice Lara Spencer vorige week de spot met die keuze in de populaire talkshow. Boven op haar uitbundig gelach maakte ze ook nog de volgende botte opmerking: ‘We zullen zien hoelang dat duurt, prins William.’ Een sneer naar de kleine George, maar ook naar alle mannelijke balletdansers.

#metutu

Als protest op Spencers negatieve commentaar kwamen gisteren 300 balletdansers samen op Times Square. Daar haalden ze voor de studio’s waar ‘Good Morning America’ live wordt uitgezonden hun allermooiste danspasjes boven. Daarmee wilden vooral de mannelijke dansers aantonen dat dansen een kunst is voor iedereen en dat ook jongens dus wel degelijk balletschoenen mogen aantrekken. De spandoeken met tekst zoals ‘Jongens dansen ook’ en ‘Ik zou willen dat ik op 6-jarige leeftijd was begonnen’ zijn de kers op de taart. Ook op sociale media werden ondertussen de hastags #metutu en #boysdancetoo gelanceerd en delen (mannelijke) dansers volop kiekjes van hun moves.

View this post on Instagram

Boys Dance Too 😄 #boysdancetoo

A post shared by Travis Wall (@traviswall) on

Excuses

Excuses zijn na zo’n ongevoelige opmerking uiteraard wel op zijn plaats en die bood de presentatrice dan ook aan aan haar kijkers én alle dansers. Op Instagram plaatste ze een foto waarbij ze vervolgens ook schrijft dat ze oprecht vindt dat we allemaal vrij zouden moeten zijn om onze passies te volgen. Later maakte ze ook in de populaire talkshow duidelijk dat haar reactie heel dom was.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.