Home Lifestyle Film Première ‘Niet Schieten’: ‘De film hakt erin, en zo hoort het ook’

Première ‘Niet Schieten’: ‘De film hakt erin, en zo hoort het ook’

De film die het verhaal vertelt van David Van de Steen, slachtoffer van de Bende van Nijvel, ging woensdagavond in première en liet daarbij een diepe indruk na.

Niet Schieten

Vlaanderen is weer een straffe film rijker. ‘Niet Schieten’ ging woensdagavond in Kinepolis Antwerpen in aanwezigheid van de cast en een heleboel bekende gezichten in première. Het verhaal van David Van de Steen, die 33 jaar geleden zijn ouders en zus vermoord zag door de Bende van Nijvel, liet het publiek met een zwaar hart en een krop in de keel achter.

Zo mooi gemaakt, zo moeilijk om te zien

Regisseur Stijn Coninx, hoofdrolspeler en levende legende Jan Decleir, debutant Zita Wauters en David Van de Steen, de man die het drama meemaakte: allemaal tekenden ze present op de grootse première van ‘Niet Schieten’. Maar liefst zeven jaar werkte Coninx aan de verfilming van het boek van Van de Steen, maar het eindresultaat blijkt het harde werk waard. De prent over het levensverhaal van Van de Steen, die zwaargewond en zonder ouders en zus achterblijft na een – nog steeds onopgeloste – overval door de Bende van Nijvel, is zo mooi gemaakt, maar tegelijk zo moeilijk om te zien. Na afloop verwoordt Tine Embrechts het perfect: ‘Een héél goede film, en toch voelt het een beetje vreemd om hiervoor te applaudisseren.’

Je ziet ‘Niet Schieten’ vanaf woensdag 10 oktober in de bioscoop.

Meer films om te zien:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.