Home Lifestyle Prachtige postkaartcampagne ondersteunt daklozen en vluchtelingen tijdens coronacrisis

Prachtige postkaartcampagne ondersteunt daklozen en vluchtelingen tijdens coronacrisis

Reisjournaliste Marie zette het project samen met haar beste vriendin Manon op poten om zoveel mogelijk mensen van medische hulp te voorzien.

© Marie Monsieur

De laatste twee weken moest alles en iedereen wijken voor het coronavirus en ook de komende dagen moeten we ons nog aan de maatregelen houden om dat vieze beest in te dijken. Iedereen laat zich in deze gekke periode van z’n beste kant zien en ook onze reisjournaliste Marie kwam op het geniale idee om een mooie actie op poten te zetten. Samen met een vriendin verkoopt ze zelfgemaakt postkaartjes, waarvan de opbrengst integraal naar medische hulp voor daklozen en vluchtelingen gaat.

Wij moeten dan misschien wel in ons kot blijven, maar wat gebeurt er met daklozen en vluchtelingen die geen dak boven het hoofd hebben? Jammer genoeg moet ook de dienst Vreemdelingenzaken en sommige daklozencentra noodgedwongen de deuren sluiten. Resultaat? Een deel van hun bewoners en bezoekers belanden plots weer op straat en zijn volledig op zichzelf aangewezen. En dat net nu iedereen eigenlijk veilig binnen zou moeten blijven. Gelukkig bestaat er in ons land zoiets als Dokters van de Wereld, een vzw die samen met heel wat andere Belgische organisaties aan de frontlinie staat om alle kwetsbare groepen in ons land op te vangen en te helpen.

Samen tegen Covid-19

En het is die vzw die onze redactrice Marie en haar vriendin Manon een hart onder de riem willen steken. Dat doen ze op een originele en mooie manier: met zelfgemaakte postkaartjes. Met hun campagne ‘Samen tegen Covid-19‘ hopen ze geld in te zamelen dat ze kunnen doneren aan de vzw. Met het ingezamelde geld kan Dokters van de Wereld de medische kosten van de patiënten dekken, beschermende kledij voor het personeel aanschaffen en medicatie toedienen.

En geef nu zelf toe: er is niets fijner dan in tijden van social distancing een mooi kaartje te ontvangen, toch? Daarom stelden Marie en Manon drie verschillende sets van vijf postkaarten samen. Marie nam de (magnifieke) foto’s voor haar rekening en de opbrengst van de kaartjes gaat integraal naar Dokters van de Wereld.

Wil je zelf ook zulke mooie kaartjes opsturen naar je geliefden? Een pakket van vijf kaarten kost € 20 en kan je bestellen via hun website. Wil je er meteen postzegels bij bestellen? Dan kost het € 25. Nog geen idee welke originele boodschap je op je kaartje kan schrijven? Search no more, want wij verzamelden speciaal voor jou de mooiste woorden.

1 / 3
Pakket 1
Pakket 2
Pakket 3
Pakket 1
Pakket 1

Pakket 2
Pakket 2

Pakket 3
Pakket 3

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.