Home Lifestyle AHA: dit waren in 2019 de populairste Vlaamse programma’s

AHA: dit waren in 2019 de populairste Vlaamse programma’s

Tom Waes komt maar liefst drie keer voor in de top 10.

© VRT

Naar jaarlijkse gewoonte maakt het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) de meest populaire programma’s van het afgelopen jaar bekend. Dat doen ze op basis van het aantal kijkcijfers. En wat blijkt? We bleven ook in 2019 naar onze vertrouwde programma’s kijken, al waren er ook enkele nieuwe hoogvliegers.

Dit jaar staat ‘Eigen Kweek‘ met stip op één. Dat was trouwens ook in 2013 al eens het geval. De seizoensfinale die op 5 februari 2019 werd uitgezonden, was hét hoogtepunt van de serie, want toen keken maar liefst 1,9 miljoen Vlamingen naar de allerlaatste aflevering van de reeks. Wat de top drie dit jaar zo opvallend maakt? Tom Waes veroverde zowel de tweede als derde plaats. Dat deed hij met ‘Reizen Waes‘ en de nieuwkomer ‘Kamp Waes‘. Die laatste kluisterde – tegen alle verwachtingen in – in 2019 net iets minder dan 1,8 miljoen kijkers aan het scherm.

Top 100

In de top 6 komen we Tom nóg eens tegen, maar dan wel met de fictiereeks ‘Undercover‘. Ook die andere Eén-reeks ‘De Twaalf‘ scheerde in het najaar nog hoge toppen en belandde uiteindelijk op de vierde plaats. Op de vijfde plaats prijkt het populairste spelprogramma ‘De Slimste Mens ter Wereld‘. De klassieker ‘Thuis’ strandde op een mooie zevende plaats.

Op VTM werd de show ‘30 jaar VTM‘ in 2019 het meest bekeken. Het programma belandde op de achtste plaats, gevolgd door ‘De Mol’. ‘Blind Getrouwd‘ sluit de top 10 af. En opvallend genoeg komen ook de Rode Duivels een paar keer in de top 100 voor, waaronder álle EK-kwalificatiewedstrijden. Benieuwd naar hoe de volledige top 100 eruitziet? Je kan ‘m hier bekijken.

Lees ook: