Home Lifestyle Food Dit waren volgens Pinterest wereldwijd de populairste gerechten tijdens de lockdown

Dit waren volgens Pinterest wereldwijd de populairste gerechten tijdens de lockdown

Comfort food à volonté!

populairste gerechten lockdown
© Oleg Magni via Pexels

In ons Belgenlandje was bakpoeder maandenlang uitverkocht en ook alle soorten bloem, meel of andere bakbenodigdheden waren moeilijk te vinden. Maar hoe zit het bij andere landen? Ben jij ook zo benieuwd naar de populairste gerechten van de lockdown? Pinterest zocht het uit en wij hebben alvast onze favorieten op een rij gezet voor jullie. Ideaal voor wie op zoek is naar wat eetinspiratie!

Onze mixers en ovens hebben de afgelopen maanden op volle toeren gedraaid. Wij Belgen bleken gek te zijn op bananenbrood, maar welk recept was er nu het populairst in andere (Europese) landen? Pinterest zocht het speciaal voor ons uit en uit hun bevindingen blijkt alvast dat comfort food – en hoe kan het ook anders? – de afgelopen maanden overal in trek was. Wij vertellen je dan ook welke recepten er in enkele andere landen het populairst waren tijdens de lockdown.

Denemarken

De inwoners van Denemarken houden in het algemeen sowieso erg van brood en gebakjes. Iets wat we ze uiteraard niet kwalijk kunnen nemen en de afgelopen maanden zijn ze duidelijk ook niet van hun gewoontes afgeweken. Zij maakten de afgelopen maanden namelijk volop kaneelbroodjes. Een bakker uit Denemarken deelde alvast een foto van deze heerlijke zoetigheden met volgend onderschrift op Instagram: ‘Elke coronadag is een bakdag’. Groot gelijk, zouden wij zo zeggen!

Italië

Je zou denken dat ze zich in Italië de afgelopen maanden getrakteerd hadden op een overdosis pizza, pasta of gelato, maar blijkbaar lusten de Italianen ook graag eens een taartje. Zo stond er in heel wat huishoudens een Mimosataart, een traditionele taart die standaard op La Festa della Donna (oftewel Internationale Vrouwendag) geserveerd wordt, op tafel.

Argentinië

Iets verder weg, in Argentinië, waren ze dan weer verzot op huisgemaakte croissants met boter. ‘Dag 48204 van de quarantaine en wat kan ik vandaag beter doen dan croissants eten samen met een koffie’, aldus een Instagramgebruiker.

View this post on Instagram

• MEDIALUNAS FACILES ?• Holaaa, como están? Día 48204 de cuarentena y que mejor que pasarla comiendo medialunas y café con leche dame mil ?, les dejo una receta que es súper fácil ya que no tiene hojaldre ?. NECESITAMOS: para la masa • 550 gr de harina 0000. •150 gr de azúcar. •1 huevo. •levadura, acá tienen 2 opciones si usan levadura fresca el famoso cuadradito van a necesitar 25gr ósea la mitad y si usan levadura seca (yo use esa) 1 sobre. •130 gr de manteca. •1 cucharada de esencia de vainilla. •1 cucharada de sal. •100 ml de leche. •100 ml de agua. Para el almíbar: •100 ml de agua •100 gr de azúcar Y arrancamosss.. PROCEDIMIENTO: •Primero hacemos un fermento con la levadura, para eso vamos a calentar el agua y la leche y le agregamos 1 cucharada de azúcar, que este tibia no muy caliente, lo mezclamos con la levadura y esperamos 10 minutos que fermente. •En un bowl, la mesada o la batidora empezamos a unir harina, manteca, sal, azúcar, huevos y la esencia. Una vez todo unido le agregamos la levadura fermentada. •Dejamos que la preparación leve 1 hora en un bowl tapado •Amasamos y estiramos, recortamos triángulos y formamos la masa apretando de las puntas y enrollando (en destacadas les dejo el video) •Dejamos levar las medialunas en la placa, asadera lo que tengas, nuevamente 1 hora. •Cocinamos en el horno medio 15/20 minutos hasta que estén doraditas PARA EL ALMÍBAR: •Hervimos el agua y el azúcar y ni bien sacamos del horno las medialunas pincelamos. Espero que les guste esta receta, es súper fácil, y riquísima ? ya saben si hacen etiquétenme así las veo! Y en destacadas les dejo el paso a paso con fotos y videos ? . . . . . #medialunas #recetas #recipes #cocina #cooking #recetasfaciles #recetasdulces #ideas #dulce #facturas #panaderia #pastrychef #foodporn #tutorial #cocinarencasa #yummy #recetassencillas #recetasargentinas #azucar #alfajores #pan #bread #breadbaking #cooking #cookingtime #cookingathome #cocinero #croissant #croissants

A post shared by Vi Cook Pasteleria✨ (@vicook.pasteleria) on

Spanje

In Spanje stonden de klassieke churros dan weer meer dan eens op de menukaart. Deze langwerpige snack is lekker zoet en krijgt een krokant korstje tijdens het frituren. Afwerken doe je met wat bloemsuiker of met een heerlijke chocoladedip. Wij kiezen alvast voor deze laatste optie!

Nieuw-Zeeland

Last but not least waren ook scones een van de populairste gerechten van de lockdown. De favoriet van Nieuw-Zeeland willen wij dan ook maar al te graag eens proberen! Dit zoete gebakje mag dan wel typisch Brits zijn, maar ook aan de andere kant van de wereld viel dit gerecht duidelijk in de smaak. Kan zowel als ontbijt of vieruurtje en je kan het basisrecept ook customizen naar wat jij graag eet. What’s not to like?!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.