Home Lifestyle Food HOTSPOT: in deze 7 winterbars gaan wij dit najaar glühwein sippen

HOTSPOT: in deze 7 winterbars gaan wij dit najaar glühwein sippen

Winter is coming, en daarmee schieten ook de winterbars als paddenstoelen uit de grond. Aan het haardvuur sippen van een verwarmende glühwein terwijl je marshmellows roostert? Ons vind je ongetwijfeld in een van deze 7 winterse pop-upbars.

Wie dacht dat hippe pop-upbars alleen voor de zomer waren, is mis, want deze winter ruilen we massaal onze strandstoel in voor een plaatsje op het schapenvelletje aan het haardvuur. Winterbars zijn namelijk the next big thing en ook in ons land zijn er een heleboel leuke winterse pop-ups te vinden. Après-ski zonder het skiën, waar moeten we zijn?

1 / 7
MOOSE winterbars in Hasselt en Antwerpen
T’Île Malines winterbar in Mechelen
Lazy Jack, The Winter Edition in Antwerpen
Wintergaston in Gent
Winterlounge Vetur in Kortrijk
Aspen Bocadero in Antwerpen
Winterbar Mirage in Mechelen
MOOSE winterbars in Hasselt en Antwerpen
MOOSE winterbars in Hasselt en Antwerpen

Het is al de derde keer dat MOOSE zijn deuren opent in de achtertuin van de Versuz, maar de winterbar zal dit jaar ook voor het eerst het hart van menig Antwerpenaar verwarmen. In de gezellige houten chalet met met dierenhuid beklede banken en een dj die de beste après-skihits draait, waan je je zo in de Alpen.

MOOSE Hasselt, vanaf 9 november van donderdag tot zaterdag vanaf 17u. Trichterheideweg, Hasselt.

MOOSE Antwerpen, van 7 december tot 20 januari van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 16u. Rijnkaai 150, Antwerpen.

T’Île Malines winterbar in Mechelen
T’Île Malines winterbar in Mechelen

De zomerse pop-upbar T’Île Malines transformeert deze winter voor het eerst ook in een sprankelende en gezellige winterbar. Winterse aperitivo, leuke live-optredens of een foute-kerstkado-bingo: warmer wordt het niet!

T’Île Malines winterbar, van 21 december tot en met 31 december. Rode Kruisplein 12, Mechelen.

Lazy Jack, The Winter Edition in Antwerpen
Lazy Jack, The Winter Edition in Antwerpen

Lazy Jack opende begin juni nog maar pas zijn deuren als dé uitgelezen locatie voor een culinaire zomeravond, en deze winter steekt de pop-upbar ook meteen zijn vuurkachels aan. Niet alleen het interieur, ook de menukaart kreeg een winterse make-over. Ook voor je kerstcadeautjes ben je hier aan het juiste adres. In de FUTUR-conceptstore vind je een heleboel leuke hebbedingen van Belgische bodem en kleine ondernemers.

Lazy Jack, donderdag en vrijdag van 16u tot 23u. Zaterdag en zondag van 14u tot 23u. Vanaf 23 november zijn er nieuwe openingsuren. Raadpleeg de website voor meer info. Kattendijkdok Oostkaai 22A, Antwerpen.

Wintergaston in Gent
Wintergaston in Gent

Wil je de kerstdrukte in de Gentse binnenstad ontwijken? Dan moet je in de Gentse rooftopbar Gaston zijn, die van 15 december tot en met 7 januari met plezier de deuren opent van zijn winterse rooftop. Hier kom je voor een hartverwarmend aperitief of een gastronomisch diner met indrukwekkend uitzicht over de stad. Én de grootste kerstboom van Gent!

Wintergaston, van 15 december tot en met 7 januari van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18u en op zondag van 12u tot 16u. Hurstweg 8, Gent.

Winterlounge Vetur in Kortrijk
Winterlounge Vetur in Kortrijk

De meest opvallende onder de winterbars is ongetwijfeld Vetur – IJslands voor winter – in Kortrijk. De winterlounge kreeg de vorm van een iglo en werd ingericht met hout, schapenvelletjes, fleecedekentjes en all things winter. Ze plannen winterbarbecues, brunches op zondag, filmavonden en optredens van akoestische coverbands.

Winterlounge Vetur, van 9 december tot eind januari, van donderdag tot en met zondag. IJzerkaai, Kortrijk.

Aspen Bocadero in Antwerpen
Aspen Bocadero in Antwerpen

De Antwerpse Waagnatie wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot een prachtige winterspot. Hoogtepunt: de Aspen Bocadero, die je meteen doet wegdromen naar een gezellig skioord. In de winterbar vind je trouwens ook een overdekte ijspiste waar je voor slechts 15 euro een uur lang aan curling kan doen. Cool!

Aspen Bocadero, van 7 december tot 20 januari, van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 16u. Rijnaak 150, Antwerpen.

Winterbar Mirage in Mechelen
Winterbar Mirage in Mechelen

Voor het tweede jaar op rij kan je op het binnenplein van het Mechelse stadhuis terecht bij Winterbar Mirage voor een lekkere glühwein, gezellige dansavonden of een meezingconcert met Los Bomberos de la Luna. Ook leuk: vanaf 8 december kan je op de Schaatsboot op de Haverwerf terecht voor een unieke ervaring op het water.

Winterbar Mirage, van 14 december tot en met 8 januari. Binnenplein Stadhuis, Mechelen.

Lees ook: