Home Lifestyle HITTEGOLF: 9 plaatsen waar je verkoeling kan zoeken

HITTEGOLF: 9 plaatsen waar je verkoeling kan zoeken

8. Boek een hotelkamer mét airco.

© daniel sessler, kalaca studio & emilio garcia via unsplash

Het is tropisch warm, of zeg maar HEET buiten. Ben je dringend op zoek naar wat verkoeling tijdens deze hittegolf? Probeer dan eens een van deze koele én coole plaatsen.

1. Supermarkt

De supermarkt is momenteel echt the place to be. Het is een verademing om tussen de koele rekken te lopen, en de vriesafdeling is dezer dagen een groot geschenk. Stel je boodschappen dus niet uit tot dit weekend, en doe de komende dagen al je inkopen. Het aangename aan het nuttige koppelen, noemen ze dat.

2. Museum

Het is buiten veel te warm om na te denken, dus hoog tijd om een lekker fris museum te bezoeken en je culturele kennis wat bij te schaven.

3. Cinema

In de winter is het soms echt koud in de bioscoopzaal, maar nu kunnen we dat alleen maar toejuichen. Er spelen momenteel ook keigoede films in de cinema, denk maar aan ‘The Lion King’. Nestel je in de comfortabele zetel met een ijskoud drankje en een ijsje.

4. Kledingwinkels

Het is nog steeds solden en in de meeste winkels draait de airco momenteel op volle toeren. Profiteer daarvan en scoor een nieuwe outfit – of drie – terwijl je afkoelt in de frisse paskamers. Tip: laat de herfstcollectie (lees: warme stukken) links liggen en focus je op crop tops, luchtige kleedjes en zomersandalen.

5. Indoorzwembad

Dompel jezelf onder in het frisse water van het plaatselijke zwembad. Trek wat baantjes of speel met een bal tot je een omavelletje krijgt.

6. Bos

Trek naar een bos en maak een mooie wandeling. De bomen zorgen ervoor dat je bijna een hele dag in de schaduw loopt. Neem je picknick mee voor ‘s middags en geniet van de rust en de natuur.

7. Indoorskipiste

Waar kan je beter verkoeling zoeken dan in de sneeuw? Oefen alvast je kunstjes voor de komende winter, maak een sneeuwengel in het witte poeder of hou een sneeuwballengevecht.

8. Hotelkamer

Als je geen airco hebt thuis en je het binnen echt niet meer kan afkoelen, boek dan een hotelkamer mét airco. Met een beetje geluk heeft het hotel ook een zwembad. Hou een bingewatchmarathon, bestel roomservice en maak een minispa van de fancy badkamer.

9. Grotten

Trek er een dagje opuit en breng een bezoekje aan de grotten van Han nabij Rochefort. De temperatuur is er het hele jaar door 13°C, wat momenteel als muziek in onze oren klinkt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.