Home Lifestyle Film Pennywise blijft nog even: er komt een tweede ‘It’-film

Pennywise blijft nog even: er komt een tweede ‘It’-film

Je hebt nog zo'n twee jaar tijd om te bekomen van het eerste deel.

It
© nme.com

Goed nieuws voor horrorfans, minder goed nieuws voor mensen met coulrofobie: ‘It’, nu al de populairste horrorfilm in jaren, krijgt een vervolg. ‘It 2’ zou in september 2019 in de zalen zijn.

Twee delen

Zij die ‘It’ al zagen, weten dat op het einde van de film de titel verschijnt met eronder ‘Chapter One’. Tijdens de aftiteling is bovendien het creepy lachje van killerclown Pennywise te horen,waardoor duidelijk wordt dat hij niet helemaal verslagen is.

Het was dan ook het plan van de filmmakers om het boek van Stephen King in twee te delen, om er evenveel films van te maken. Nu ‘It’ in het openingsweekend alleen al 123 miljoen dollar ophaalde, meer dan het dubbel van het verwachte bedrag, is er geen twijfel meer dat die sequel er komt.

27 jaar later

De tweede film zal zich, net zoals het tweede deel van het boek, 27 jaar na de eerste afspelen. De kinderen zijn ondertussen dus volwassen en verhuisden allemaal weg uit het dorpje Derry. Toch zouden de jonge acteurs uit de eerste film nog meespelen in ‘It 2’, in flashbacks van de volwassenen naar hun kindertijd. The Loser Club zal namelijk terugkeren naar Derry om Pennywise opnieuw te bestrijden. Of Bill Skarsgård opnieuw in zijn creepy clownskleren zal kruipen, is nog niet bevestigd, maar lijkt wel heel waarschijnlijk.

‘It 2’ zal geregisseerd worden door Andy Muschietti, de man die de eerste film maakte. Volgens hem zou het script tegen januari af moeten zijn en kunnen de voorbereidingen voor de film beginnen in maart. De officiële releasedatum die New Line Cinema deze week bekendmaakte is 6 september 2019. Tijd genoeg om eerst van de nachtmerries van de eerste film af te geraken.

Meer filmnieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.