Home Lifestyle Penn ‘Lonely Boy’ Badgleys nieuwe serie klinkt als een creepy versie van...

Penn ‘Lonely Boy’ Badgleys nieuwe serie klinkt als een creepy versie van ‘Gossip Girl’

Enge, sociopathische stalker à la Dan Humphrey: check!

Miljoenen meisjes verdronken zes seizoenen lang in z’n ogen en kregen zwakke knieën bij het horen van z’n diepe stem, maar op het einde werd de fantasie brutaal doorprikt: Dan Humphrey (Opgepast: spoiler!) was Gossip Girl en dus een enge, sociopatische stalker. Na een acteerpauze van maar liefst vijf jaar is Penn Badgley weer klaar voor de spotlights, en die zoekt hij op met een rol die verdacht veel doet denken aan Lonely Boy.

Getrouwd en gezongen

Sinds ‘Gossip Girl’ eindigde in 2012, heeft de ondertussen 30-jarige Penn Badgley zich vooral gefocust op zijn muziek en z’n liefdesleven. Eerder dit jaar trouwde hij met singer-songwriter Domino Kirke, de zus van ‘Girls’-actrice Jemima Kirke.

???#tbt #deangelo #firstdance

A post shared by Domino Kirke (@dominokirke) on

✨Married ✨

A post shared by Domino Kirke (@dominokirke) on

Net als z’n ‘Gossip Girl’-zus Taylor Momsen, is Penn zanger in een band. Met Mothxr bracht hij in 2016 een eerste album uit, en de acteur klinkt helemaal niet slecht!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘You’

Badgley is nu dus klaar voor een comeback naar het kleine scherm, en hij scoorde onmiddellijk een hoofdrol. ‘You’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van Caroline Kepnes en is een psychologische thriller.

???????????????????????????????????????????? I think you guys will love it too. ?

A post shared by Caroline Kepnes (@carolinekepnes) on

Het wordt pas opmerkelijk wanneer je de verhaallijn hoort: de serie zal het verhaal vertellen van Joe (Badgley), de briljante manager van een boekenwinkel die een schrijfster ontmoet (z’n tegenspeelster werd nog niet gecast) en een crush op haar ontwikkelt. Via het internet en sociale media – Hallo, Gossip Girl! – vergaart hij informatie en de meest intieme details over de vrouw, waardoor de crush al snel uitgroeit tot een obsessie en hij haar kost wat kost wil doen vallen voor hem. Zei daar iemand enge, sociopatische stalker à la Dan Humphrey? Dat dachten wij ook, ja.

We vermoeden dat Badgleys nieuwe personage nog net iets verder gaat dan Lonely Boy, aangezien de beschrijving van de serie zegt dat de geobsedeerde man ‘quietly and strategically removes every obstacle — and person — in his way’. Dat klinkt alsof we af en toe tussen onze vingers door gaan moeten kijken. Dat zal voor april 2018 zijn, want dan zou de tiendelige serie uitkomen.

Meer series om naar uit te kijken: