Home Lifestyle Food LIFESAVING: met dit overzicht van kleurcodes kies je nooit meer het verkeerde...

LIFESAVING: met dit overzicht van kleurcodes kies je nooit meer het verkeerde paaseitje

Tim Gouw via Unsplash

De paaseitjes beginnen stilaan toe te stromen op de werkvloer, in de snoepkast bij je bomma en noem maar op. Alleen gaan deze vrolijke, kleurrijke papiertjes vaak gepaard met een risico. Je weet namelijk nooit welke smaak je uiteindelijk in je mond steekt. En zeg nu zelf: zo’n vies exemplaar met likeur in is die extra calorieën niet waard, toch? Daarom hebben wij voor jullie een handig overzicht gemaakt met de kleurcodes van de paaseieren die je momenteel in de winkel kan vinden.

It’s a dirty job but somebody has to do it. Speciaal voor jullie, onze liefste lezeressen, hebben wij ons opgeofferd om zo’n vijftigtal paaseitjes te proeven. Het resultaat? Een handig overzicht met kleurcodes zodat jij nooit meer het verkeerde eitje in je mond steekt.

De verschillende supermarkten in ons land gebruiken namelijk niet altijd dezelfde kleur voor dezelfde smaak. Het kan dus goed zijn dat je plots een eitje met pure chocoladesmaak aan het eten bent in plaats van de witte chocolade waar je zo op gehoopt hebt. Je collega’s gaan je misschien niet dankbaar zijn dat je overal alle paaseieren met pralinésmaak uitgevist hebt (sorry jongens, ik was het!), maar zo maak jij niet langer de verkeerde keuze.

Lees ook: