Home Lifestyle Hotspots HOTSPOT: Otomat in Brugge is open en Dominique Persoone ontwikkelde een speciale...

HOTSPOT: Otomat in Brugge is open en Dominique Persoone ontwikkelde een speciale chocoladepizza voor die gelegenheid

Riep er iemand 'CHOCOLADEPIZZA'?

Otomat Brugge
© Otomat

Fan van Brugge en van pizza? Dan hebben wij goed nieuws. Na Antwerpen, Gent en Leuven zijn de pizzagoden van Otomat sinds kort ook neergestreken in het Venetië van het noorden. En speciaal voor die gelegenheid creëerde buurman Dominique Persoone een goddelijke chocoladepizza, die ook op het menu van de pizzatent zal pronken. Wij willen proeven!

Pizzalovers die in Brugge zijn, moeten sinds kort massaal naar het Simon Stevinplein. Want daar opende de populaire pizzatent Otomat een dikke week geleden zijn deuren. Wie denkt hier gewoon een pizza hawaï of quattro stagioni naar binnen te spelen, is mis. De jongens van Otomat staan ervoor bekend te spelen met aparte garnituren, texturen en al even aparte namen. Denk maar aan een pizza met gekookte ham, gruyère, nootmuskaat en witloof met de naam ‘With love from B’, bijvoorbeeld.

Chocolade, nootjes en limoen

Wie in Brugge is, de officieuze hoofdstad van de chocolade, wil daar natuurlijk ook van proeven. Dus werd er aangeklopt bij buurman Dominique Persoone, die voor de gelegenheid zijn creativiteit mocht botvieren op een overheerlijke dessertpizza. Het resultaat? De ‘Triple Chocolate Pizza’, een verrassende chocoladepizza die net als alle andere pizza’s hetzelfde deeg op basis van Duvelgist heeft. ‘Net zoals elke hartige pizza moet ook een chocoladepizza tot de laatste beet spannend blijven’, vat Persoone zijn aangegane uitdaging samen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En of! De dessertpizza, belegd met pure chocolade afkomstig van Dominique Persoones eigen cacaoplantage in Mexico en verrijkt met melkchocolade uit Venezuela en witte chocolade uit de Dominicaanse Republiek, staat garant voor een rijke, smaakvolle ervaring. Met gekaramelliseerde noten en gebrande marshmallows zorgt Persoone voor extra crunch en speelse textuur. Spreekwoordelijke kers op de taart is de afwerking met zeste van limoen. Loopt het water je spontaan in de mond, maar geraak je niet in Brugge? Geen nood. De chocoladepizza van Dominique Persoone zal snel ook in de andere vestigingen gebakken worden.

Otomat Brugge: praktisch

Simon Stevinplein 12, Brugge
Website

Lees ook: