Home Lifestyle O-OO-OOORGASME: 9 tips om intenser klaar te komen

O-OO-OOORGASME: 9 tips om intenser klaar te komen

Goed om te weten: 20 minuten voorspel verdubbelt je kans op een goed orgasme!

© Getty

Wil jij graag meer genieten van seks of vind je het soms moeilijk om klaar te komen? Met deze 9 tips is een o-oo-oooorgasme dichterbij dan je denkt. Geloof je ons niet? Probeer het dan zelf…

20 minuten voorspel

Een voorbereid vrouw is er twee waard. Onderzoek toonde aan dat 20 minuten voorspel de kans op een orgasme voor een vrouw verdubbelt. Neem dus samen rustig de tijd en denk gerust eens aan jezelf. Hoe langer je de spanning opbouwt, hoe groter de ‘explosie’ is. Voel je dat je bijna klaarkomt? Vertraag dan het ritme. Herhaal dat een paar keer en je orgasme zal uiteindelijk nog intenser zijn.

Warme voeten

Twee woorden: warme voeten. Nederlandse onderzoekers ontdekten dat sokken dragen tijdens de seks een positief effect heeft op de frequentie waarmee vrouwen klaarkomen. Ben je niet zo’n fan van dat idee? Probeer het dan een keertje met warme massageolie of een kersenpitkussentje.

Let op je ademhaling

Let op je ademhaling. Heel wat vrouwen hebben de gewoonte om hun adem in te houden wanneer ze bijna een hoogtepunt bereiken. Dat heeft helaas een averechts effect. Blijf rustig ademen, raak niet te opgejaagd en geef je lichaam de tijd om rustig naar die climax toe te werken.

Train je bekkenbodemspieren

Wie fan is van ‘Sex & the City’, weet vast wat een kegeloefening is; een mooi woord voor het trainen van je bekkenbodemspieren. Door ze elke dag tien minuten ritmisch aan te spannen en weer los te laten, worden ze sterker. Hoe sterker je bekkenbodemspieren, hoe makkelijker het wordt om een vaginaal orgasme te bereiken.

Go with the flow

Stop met nadenken. Zolang je in je hoofd zit, is het aartsmoeilijk om echt tot een hoogtepunt te komen. Zit niet te wachten op die climax, maar ontspan je, laat je gaan en go with the flow.

In positie

Sommige standjes maken het makkelijker voor je om klaar te komen tijdens de seks. Zo kan je bovenop je bedpartner gaan zitten, waardoor het topje van je clitoris over zijn/haar schaambeen wrijft. Lig je onderaan, dan helpt het om een kussen onder je poep te leggen.

Ken jezelf

Het is extra moeilijk om aan je lief duidelijk te maken wat je zelf leuk vindt als je het eigenlijk niet weet. En nee, we kunnen het niet genoeg zeggen. Door af en toe te masturberen ken je je eigen lichaam beter en weet je ook waar je gevoelig op reageert.

Neem risico’s

Door een gevaarlijke inspanning te doen of naar een horrorfilm te kijken maak je dopamine vrij in je hersenen. Die zorgt ervoor dat je intenser kan genieten van seks, het verhoogt je seksuele energie en het maakt je meer opgewonden.

Lees een erotisch boek of kijk een film

De meesten onder ons houden niet zo van porno, maar voor wat erotiek deinzen we niet terug. Sinds de opkomst van de 50 tinten-trilogie boomt de erotische literatuur en vind je in elke boekhandel tientallen soortgelijke boeken. Maar ook erotische films kunnen zorgen voor meer opwinding en brengen je honderd procent in the mood.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.