https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Ga je dit weekend zonnen op het strand van Oostende? Hier reserveer...

Ga je dit weekend zonnen op het strand van Oostende? Hier reserveer je een plekje

Op zaterdag, zondag én maandag is het verplicht om je aan te melden als je in het centrum op het strand wil liggen.

© Marie Monsieur voor Flair

Joepie! Als we het weerbericht mogen geloven, is er goed weer op komst en dat betekent: barbecueën, sangria’s drinken en zonnen op het strand. Ben je van plan om dit (verlengd) weekend naar de kust af te zakken en in Oostende met de voetjes in het zand te zitten? Dan zit de kans er dik in dat het strand volzet zal zijn. Daarom kan je vanaf vandaag een plekje reserveren!

Jawel, je leest het goed: Oostende zal komend weekend het aantal zonnekloppers op het strand in toom proberen te houden door een aanmeldingssysteem te activeren. Op die manier wil de stad de social distancing op het strand én de veiligheid van haar bezoekers garanderen. Een goed idee als je ‘t ons vraagt, want de zon zal ongetwijfeld een heleboel dagjestoeristen naar de kust lokken. ‘Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken’, liet burgemeester Bart Tommelein weten. Daarom kan je vanaf vandaag een plekje reserveren op het strand. Allemaal goed en wel, maar hoe werkt dat systeem nu precies?

15.000 plekjes

Het aanmeldingssysteem zal vanaf zaterdag 18 juli tot en met woensdag 22 juli geactiveerd worden voor de stranden die in het centrum (het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand) van de badstad liggen, dus van het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. Vanaf vandaag kan je voor die dagen een plekje reserveren. Opgelet, want op zaterdag, zondag én maandag is het verplicht om je aan te melden. Voor de andere stranden, waaronder Raversijde en Oosteroever, is het niet nodig om een plaats op het strand te reserveren. Waar je kan reserven? Op de website visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800 62 167.

Jezelf (en je familieleden) aanmelden doe je door één account aan te maken, aan te duiden naar welk strand je wil trekken en te vermelden met hoeveel personen je precies bent. Kom je vóór 14u aan op het strand en heb je gereserveerd, dan mag je gegarandeerd het strand op. Op de eerste dag worden 15.000 plekjes voorzien. Je aanmelden is trouwens volledig gratis. Sea ya!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: