Home Lifestyle ONDERZOEK: tijdens de kerstperiode krijg je meer zin in seks

ONDERZOEK: tijdens de kerstperiode krijg je meer zin in seks

En dat zie je aan de geboortecijfers negen maanden later.

© Shutterstock

Goed nieuws: de kans is heel groot dat jij en je partner tussen de lakens duiken vanavond. Tijdens de periode rond Kerstmis zouden we volgens onderzoek namelijk meer zin hebben in seks. En dat resulteert in een babyboom negen maanden later.

Kerstmis blijkt uit onderzoek de meest vruchtbare periode van het jaar. Uit een studie die deze week verscheen in het wetenschappelijk blad Scientific Reports, blijkt dat onze interesse in seks stijgt tijdens de feestdagen.

Wetenschappers onderzochten dit fenomeen verder en kwamen tot het beluit dat culturele gebruiken, zoals grote feestdagen, een grote invloed hebben op onze voortplanting. Voor de studie werden zoekresultaten bestudeerd tussen 2004 en 2010 en 10% van alle publieke Tweets van 2010 tot 2014.

De data verzameld uit 130 landen liegt er niet om: in christelijke landen ligt het geboortecijfer negen maanden na Kerstmis het hoogst. In voornamelijk islamitische landen vindt dezelfde babyboom plaats negen maanden na het Suikerfeest.

Hoe dit komt is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk wordt door de gezelligheid en het samenzijn met onze familie de babywens aangewakkerd.

Bron: The Verge

Lees ook: