Home Lifestyle Meer dan 3/4 van de Belgen verkiest orgasme boven levensvoorraad favoriete snacks

Meer dan 3/4 van de Belgen verkiest orgasme boven levensvoorraad favoriete snacks

Wat zouden jullie kiezen?

Shutterstock

Liefde gaat door de maag? Vergeet het! Meer dan driekwart van de Belgen heeft liever een lekker orgasme dan een levensvoorraad van hun favoriete tussendoortjes. Ja, ja, jaaa!

Het is vandaag Orgasmedag en naar aanleiding daarvan onderzocht de social app Twoo hoe belangrijk wij Belgen een orgasme nu eigenlijk vinden. Uit die bevraging bij ruim 5000 Belgen blijkt dat wij het essentieel vinden om klaar te komen in de slaapkamer (of badkamer, keukentafel of tuin). We zouden er zelfs onze grote liefde fooooood voor laten. Say what?! Bij het vraagstuk ‘liever een halfuur durend orgasme of een levensvoorraad van je lievelingssnack’ kiest 77,6 % van de Belgen voor het eerste.

Chocolade

Er kozen wel meer vrouwen (25,9 %) dan mannen (18,9 %) voor kasten vol chips of chocolade. Oops. Toch heeft de overgrote meerderheid liever een dessertje tussen de lakens dan eentje tussen de kiezen, da’s duidelijk. Toch betekent dit niet dat we effectief telkens moeten klaarkomen tijdens de seks. ‘Hoewel we liever een snack dan een orgasme afslaan, betekent dat niet dat elke stoeipartij hoeft te eindigen met een​ ​hoogtepunt’,​ ​verduidelijkt​ ​woordvoerder​ ​van​ ​Twoo Lien​ ​Louwagie. ‘Maar 36,3 % van de Belgen vindt dat een orgasme het allerbelangrijkste is als het op seks aankomt.’

Hoogtepunt

Mannen komen het makkelijkst klaar via ‘klassieke’ seks. 63,7 % van hen bereikt een orgasme met penetratie. Bij vrouwen ligt dat aantal iets lager met 41,9 %. De dames bereiken dan weer sneller hun hoogtepunt dan mannen via orale seks (34,6​ ​vs.​ ​23,4 %) of masturbatie ​(18,6 %​ ​vs.​ ​9,4 %). De meerderheid van de Belgen, 68 % van de vrouwen en 60,7 % van de mannen, gaf zelfs aan ooit al een full body orgasme gehad te hebben. Score!

Faken

De vraag die iedereen zich altijd stelt is of vrouwen nu echt een orgasme durven faken? Uit de enquête blijkt dat niet iedereen altijd even oprecht is in de slaapkamer. Bijna de helft van de vrouwen of 47,1 % deed al eens alsof, en het zijn vooral de jongere vrouwen die faken. Bij vijftigplussers ligt het percentage dat een orgasme veinst met 38,5 % een stuk lager dan hun jongere collega’s met 50,7 %. Ook een minderheid van de mannen, 11,9 %, gaf toe dat ooit al eens gedaan te hebben. Deze hoge cijfers kunnen te maken hebben met het feit dat we vooral onze partner willen bevredigen in bed. 90 % zou het enorm jammer vinden als zijn of haar partner niet klaarkomt en bijna 100 % is bereid om te leren hoe ze dit best kunnen bereiken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.