Home Lifestyle ONDERZOEK: wil je je slimmer voelen? Trek dan een witte doktersjas aan

ONDERZOEK: wil je je slimmer voelen? Trek dan een witte doktersjas aan

Geweldige tip voor studenten.

Kleren maken wel degelijk de man (of vrouw), dat heeft onderzoek uitgewezen. Proefpersonen die verschillende taken kregen opgelegd, presteerden namelijk beter wanneer ze een witte doktersjas droegen.

Wetenschappers aan de Amerikaanse Northwestern University deelden proefpersonen op in twee groepen. Beide groepen kregen dezelfde opdrachten, met als enige verschil dat aan de ene groep gevraagd werd om een witte labojas aan te trekken (zoals je wel vaker ziet bij wetenschappers en dokters) bij het afleggen van de tests.

De proefpersonen die een doktersjasje droegen, scoorden dubbel zoveel punten als wie geen witte jas aanhad. Uit de studie blijkt dat mensen zich beter focussen wanneer ze gekleed zijn als een dokter of wetenschapper. Het bijzondere aan dit onderzoek is dat de labojas enkel effect had op het prestatievermogen van de proefpersonen wanneer ze dachten dat het kledingstuk toebehoorde aan een geleerde. Een controlegroep die te horen kreeg dat het een jasje was van een artiest, presteerde niet beter dankzij de witte jas.

Zo zie je maar dat je je écht moet kleden voor de job (of hersenen) die je wil!

Lees ook: