Home Lifestyle ONDERZOEK: Belgen hebben het vaakst seks op de sneeuwpiste

ONDERZOEK: Belgen hebben het vaakst seks op de sneeuwpiste

Sta jij ervoor open?

sneeuwpiste
Shutterstock

Na one to many schotjes Jägermeister achterover te hebben geslagen, strompel jij met je skileraar richting je chalet. Een situatie die voor velen onder ons wellicht herkenbaar is, want uit onderzoek blijkt dat Belgen het vaakst van bil gaan op sneeuwvakantie.

De periode van sneeuwvakanties komt er weer aan en daarom hebben ze bij Expedia een onderzoek uitgevoerd bij 13.000 wintersporters die uit dertien verschillende landen kwamen. Zo hebben ze niet alleen research gedaan naar de vraag ‘skiën of snowboarden?’, maar werd ook het gedrag off-piste onderzocht.

Money, money, money

Eerst en vooral laten we ons geld graag rollen op skivakantie. Italianen geven met hun 1.527 euro het minste uit tijdens een weekje in de sneeuw, maar bij Amerikanen kan dit bedrag al snel oplopen tot zo’n 3.493 euro. Het gemiddelde ligt echter tussen de 1.500 en de 2.000 euro.

Bottoms up

Het leukste aan op skivakantie gaan, is de après-ski. Dit blijkt toch het geval te zijn bij een derde van de ondervraagden. De beste feestjes vind je dan weer in Oostenrijk. Verder gaan we niet alleen losjes om met ons geld op vakantie, maar vloeit ook de alcohol rijkelijk. Bijna een kwart drinkt dagelijks meer dan vijf glazen en hier gaan onze noorderburen met de hoofdprijs lopen. Britten en Zwitsers staan op de tweede en derde plaats.

Sex on the… slopes?

Natuurlijk kunnen wij Belgen niet onderdoen en blijken ook wij in een van de categorieën de absolute uitblinkers te zijn. Zo gaf méér dan een op de vijf Belgen toe dat ze al eens seks gehad hebben op de piste en vinden we het ook niet erg om zonder kleding een berg af te dalen.