Home Lifestyle ONDERZOEK: hoe ons seksleven lijdt onder het oneindige aanbod films en series

ONDERZOEK: hoe ons seksleven lijdt onder het oneindige aanbod films en series

Herkenbaar?

Samen lekker vroeg onder de wol kruipen is er niet meer bij sinds het Netflix-aanbod uitpuilt van de leuke films en series. Want ja, wie kiest nu ook voor zijn bed als hij ook nog precies één aflevering van die zenuwslopende serie kan zien? Enige minpuntje: ons seksleven wordt er niet bepaald beter van…

Natuurlijk zijn we maar wat blij met het grote aanbod aan bingemateriaal dat tegenwoordig onze richting uitkomt. Ons enthousiaste kijkgedrag gaat echter wel ten koste van de frequentie van onze vrijpartijen, zo blijkt uit nieuw Nederlands onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl. Zeventien procent van de 1.110 ondervraagde Nederlanders geeft aan dat hij door het grote aantal films, series en tv-programma’s minder vaak van bil gaat met z’n partner dan hij eigenlijk zou willen. Mannen blijken op dat gebied kritischer dan vrouwen. Twintig procent van de mannen is niet te spreken over de invloed van streamingdiensten op zijn seksleven, tegenover vijftien procent van de vrouwen.

Smartphones

Maar niet alleen de televisie zou een grote boosdoener zijn. Bijna een kwart van de ondervraagden vindt dat smartphonegebruik een slechte invloed heeft op z’n relatie. Vooral het seksleven van veertigplussers lijkt daar vatbaar voor (maar liefst 46 procent). Het percentage jongeren dat z’n telefoon beschouwt als een seksuele spelbreker, is met 34 procent – opmerkelijk genoeg – een stuk lager. Toch maar wat vaker een schermverbod instellen dan?

Tekst: Jessica Sindelka

Lees ook: