Home Lifestyle ONDERZOEK: een (crazy) cat lady zijn is goed voor je gezondheid

ONDERZOEK: een (crazy) cat lady zijn is goed voor je gezondheid

© Adam Kuylenstiema via Unsplash

Wat wij kattenliefhebbers al langer wisten, is nu eindelijk bewezen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een kat in huis alleen maar voordelen heeft voor je gezondheid. Not so crazy after all…

Een studie uit 2009 die gepubliceerd werd in de Journal of Vascular and Interventional Neurology toont aan dat een kat in huis op meerdere manieren bijdraagt aan je gezondheid. Onderzoekers concludeerden namelijk dat er een verminderd risico op hartaanvallen en andere hartziekten was. Hoe is dat vrouwtje uit ‘The Simpsons’ anders zo oud geworden denk je?

via GIPHY

Daarnaast zorgt een knuffelsessie met je kat voor nog enkele bijkomende voordelen. Het zorgt namelijk voor minder stress. Klinisch psychologe Melanie Greenberg zei in een interview met NBC News alvast het volgende: ‘Tijdens het aaien, komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat je minder last hebt van stress.’ Zo heb je alvast twee extra argumenten die je kunnen helpen om je lief te overtuigen om (nog) een kat in huis te halen.

Bron: Real Simple

Lees ook: