De afgelopen weken heb je waarschijnlijk al verschillende keren een dalgonakoffie zien passeren op je Instagramfeed. Wil jij het recept graag zelf eens proberen, maar ben je geen koffieliefhebber? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want deze variant met Nutella ziet er hemels uit. Wij gaan hem alvast proberen!
Geen drankje dat de voorbije weken zo populair was als dalgonakoffie. Ben jij nog niet helemaal mee met de hype? De laatste nieuwe foodtrend is een drankje dat bestaat uit oploskoffie, suiker, heet water en opgeklopte melk of slagroom. Klinkt misschien als een rare combinatie, maar deze creatie is de laatste weken een echte trend geworden. Het ziet er namelijk supercool uit én het is bovendien ook erg lekker.
Wil je het graag zelf eens proberen, maar lust je geen koffie? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. De Amerikaanse foodblogger Valentina Mussi maakte namelijk een variant op basis van Nutella en melk. Verder heb je nog maar een paar ingrediënten nodig namelijk wat ijsblokjes en slagroom. Het recept staat amper vijf dagen op haar Instagramaccount, maar het ging meteen viraal. De post wist al meer dan 74.000 likes te verzamelen. En het is duidelijk niet moeilijk om te begrijpen waarom.
Is deze variant je iets te zwaar, maar wil je de chocoladesmaak wel behouden? Ruil de Nutella of hazelnootpasta dan in voor cacaopoeder. Tip: ben je niet zo sterk in opkloppen? Dan kan je net zoals Valentina een staafmixer gebruiken. Werkt net zo goed én je drankje is een stuk sneller klaar.
Lees ook: