Home Lifestyle NOSTALGIE: deze educatieve tekenfilmserie is nú te zien op Netflix

NOSTALGIE: deze educatieve tekenfilmserie is nú te zien op Netflix

De ideale gelegenheid om je mini-me of babysitkindje wat cultuur bij te brengen.

© YouTube

Waar is de tijd dat we in onze pyjama zonder zorgen van een aflevering ‘Er was eens…’ konden genieten. Hoewel de serie voor eeuwig in ons geheugen gegrift staat, kunnen we één seizoen toch helemaal opnieuw beleven.  Jawel, ‘Er was eens… het leven’ is nu gewoon te zien op Netflix.

Van grappige wezentjes zoals de witte bloedlichaampjes ‘Peter’ en ‘Psi’ tot vliegende gevaren: de Franse tekenfilmserie ‘Er was eens…’ wist ons als snotneus gewoonweg te betoveren. En hoewel we heel wat plezier beleefden aan de serie, bracht het ons ook nog eens iets bij. Niemand minder dan ‘Maestro’, de oude man met de toch wel impressionante witte baard, wist ons feitjes te vertellen over de aarde, de ruimte, maar ook het menselijke lichaam. En net dat seizoen prijkt nu gewoon tussen het aanbod van de populaire streamingdienst Netflix.

Netflix and learn

‘Er was eens… het leven’ neemt je mee langs het hele menselijk lichaam en laat je zien hoe onder meer cellen, het hart en de hersenen werken. De tekenfilmfiguurtjes botsen daarbij op slechteriken zoals virussen en bacteriën, maar ook op vitaminen. Alles wordt op een heel laagdrempelige manier uitgelegd en is daarom vandaag de dag nog steeds van maatschappelijk belang. De ideale gelegenheid om je mini-me of babysitkindjes eens wat cultuur bij te brengen, denken wij dan. En de funky deuntjes van toen krijg je er gratis bij… 😉

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.