https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dankzij deze (gratis!) applicatie kan jij het noorderlicht live bewonderen

Dankzij deze (gratis!) applicatie kan jij het noorderlicht live bewonderen

De app laat je met een notificatie weten wanneer het kleurenspektakel ergens opduikt. Van een lichtpuntje gesproken!

Noorderlicht live
© Jonatan Pie via Unsplash

We kunnen momenteel wel wat kleur in ons leven gebruiken, want zeg nu zelf: het leven ziet er, hoe hard Will Tura het ook van de daken mag schreeuwen, helaas momenteel niet zo mooi uit. Wij vonden toch – vooral letterlijk dan – een lichtpuntje waaraan je je in deze donkere tijden misschien wel kan optrekken. Enter: Live Aurora Netwerk.

Hold your horses: de applicatie kan je helaas niet naar Finland of IJsland katapulteren, maar met een beetje verbeelding vertoef je dankzij de app toch in het hoge Noorden. Hij maakt het namelijk mogelijk om het noorderlicht gratis en voor niets live te bewonderen. Op verschillende plaatsen ter wereld (denk: hotspots in Finland, Noorwegen, IJsland, Alaska,…) werden camera’s geïnstalleerd die 24/7 in verbinding staan met Live Aurora Netwerk.

Alle kleuren van de regenboog

Op de wereldkaart kan je een van die hotspots aanduiden en kijken of je het noorderlicht kan zien. Ben je enkel geïnteresseerd in het bewegende poollicht, het kleine poollicht dat je met het blote oog kan zien of in een spectaculair aurora borealis? Dan kan je die voorkeuren aanduiden. Daarnaast is het ook mogelijk om een notificatie te krijgen wanneer je in de app het noorderlicht kan bekijken.

Waar je als je naar Noorwegen of Finland trekt maar een piepkleine kans hebt om het noorderlicht te spotten, kan je het nu vanuit je luie zetel of aan de ontbijttafel met een kopje koffie in de hand gewoon gratis bewonderen. En hoewel lichtgroene en roze tinten de meest voorkomende kleuren zijn, kan je met een beetje geluk ook rode, gele en blauwe kleurtjes aan de (virtuele) hemel spotten. En je hebt nóg meer geluk, want het is nu (in het najaar) het ideale moment om in Noord-Europa het aurora borealis te spotten.

Je kan Live Aurora Netwerk downloaden voor iOS en voor Android.

Lees ook: