Home Lifestyle Food NOOO: krijgen Maltesers binnenkort een andere vorm?

NOOO: krijgen Maltesers binnenkort een andere vorm?

Zal het bekende balletje een ovaal worden...

Shutterstock

Volgens bepaalde bronnen zou de vorm van Maltesers binnenkort wel eens drastisch kunnen veranderen. De kleine, luchtige chocoladebolletjes – what’s in a name – zouden meer ovaal worden, zoals Smarties.

Mars, de producent van het snoepgoed, deed audities voor de allernieuwste reclamecampagne van Maltesers. Een van de marketingbureaus die een gooi deed naar het contract klapt nu uit de biecht en vertelt aan de krant The Sun dat ze een filmpje moesten maken voor Maltesers die niet meer rond waren zoals we ze al jaren kennen, maar meer ovaal en platter zoals Smarties. Say what?!

If this were real, life would be perfect.

A post shared by Maltesers (@maltesers) on

Platte Maltesers

De spot zou draaien om een paar vrienden die plezier maken op hun werk terwijl ze Maltesers eten. Ze kregen deze nieuwe, platte Maltesers niet effectief te zien, maar de chocolaatjes werden wel in detail beschreven aan hen. ‘We gingen ermee aan de slag, maar om eerlijk te zijn vond niemand van de aanwezige reclamebureaus de platte Maltesers een goed idee‘, vertelt de bron in The Sun.

Dalende verkoop

Maltesers waren ooit de best verkochte snoepjes in Groot-Brittannië. Helaas daalde hun populariteit de laatste jaren, en dat is te merken aan de verkoopcijfers. Die zakten in 2017 met maar liefst 7,6 procent. Is dat de beweegreden voor deze drastische beslissing? Of zit de suikertaks die begin april wordt ingevoerd er voor iets tussen?

Extra variant

Een verantwoordelijke bij Mars sust de gemoederen: ‘We zijn niet van plan om de vorm van onze geliefde Maltesers te veranderen. We zijn wel voortdurend op zoek naar hoe we ons merk kunnen uitbreiden om zo nieuwe manieren te vinden waarop klanten van Maltesers kunnen genieten.’ Als we tussen de regels proberen te lezen, wil dat zeggen dat er gewoon een extra variant komt op de snoepjes: platte Maltesers. Wedden dat Ed Sheeran er daarvan nóg meer (dan 55!) in zijn mond kan stoppen?!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.