Home Lifestyle Eén start opnames nieuwe thrillerreeks ‘Black-out’ over dagenlange elektriciteitspanne

Eén start opnames nieuwe thrillerreeks ‘Black-out’ over dagenlange elektriciteitspanne

De sabotage van de kerncentrale van Doel in 2014 diende als inspiratie voor de serie met Geert Van Rampelberg en Sara De Roo in de hoofdrollen.

Black-Out
© VRT

Eén start vandaag met de opnames van een nieuwe serie waar wij nu al naar durven uitkijken. ‘Black-out’ vertelt het verhaal van een grote elektriciteitspanne in ons land door de sabotage van een kerncentrale. Het feit dat Geert Van Rampelberg de politieheld speelt die ons Belgenlandje tracht te redden, maakt ons enthousiasme alleen maar groter.

Black-out

Terwijl wij ons nu al zorgen maken over de mogelijkheid dat we het komende winter enkele uurtjes zonder stroom zullen moeten stellen, gaat de politieke actiethriller ‘Black-out’ voor het dramatischere scenario van dagen zonder elektriciteit. ‘In augustus 2014 werd de kerncentrale van Doel gesaboteerd. Het is een zaak die mij meteen fascineerde’, vertelt showrunner en producent Philippe De Schepper, ‘vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter een black-out als gevolg zou hebben.’ Het verhaal ligt dus dichter bij de werkelijkheid dan we zouden hopen.

De elektriciteitscrisis gaat in ‘Black-out’ gepaard met de ontvoering van de dochter van Annemie Hildebrand, de eerste vrouwelijke premier van ons land. Die twee gebeurtenissen blijken al snel verband te houden. Sara De Roo, die vorig jaar schitterde in de film ‘Vele hemels boven de zevende’, neemt de rol van de premier voor zich. Geert Van Rampelberg kruipt in de huid van Michael Dendoncker, de teamleider van de dienst anti-terrorisme, die op zoek gaat naar de daders.

© Instagram @gvrampelberg

Veelbelovend lijstje namen

De serie is de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony, maar het creatieve team heeft flink wat ervaring in huis. Showrunner en producent Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck werkten eerder al samen aan ‘Eigen Kweek’, ‘Dubbelleven’, ‘Vermist’ en ‘De Infiltrant’. Helen Perquy, die samen met De Schepper produceert, heeft onder andere ‘Tabula Rasa’ en ‘Quiz Me Quick’ op haar curriculum staan. Scenarist Geert Verbanck werkte eerder aan ’13 Geboden’ en ‘Café Derby’.

Ook de cast mag er zijn, met onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Louis Talpe, Michael Pas, Mathijs F. Scheepers, Tom Van Bauwel en Jelle De Beule. Nora Gharib heeft haar tweede acteerjob beet, na haar hoofdrol in de film ‘Patser’.

De opnames van ‘Black-out’ staan gepland tot half april 2019. De reeks wordt ten vroegste in de winter van 2020 uitgezonden.

Lees ook: