Home Lifestyle Zo breng je 48 uur in New York door zónder op het...

Zo breng je 48 uur in New York door zónder op het vliegtuig te stappen

Van musea bezoeken over souvenirs scoren en bananenpudding eten tot een helikoptervlucht!

New York
© Patrick Tomasso & Dimitri Anikin via Unsplash

Wanneer we weer richting Amerika zullen mogen reizen, hangt af van president Trump. Hij houdt ons echter niet tegen om toch al naar New York af te zakken, want wij zochten naar een waardig alternatief voor die citytrip en verzamelden de tofste (virtuele) hotspots. Goed voor ongeveer 48 uur rondstruinen in the Big Apple. Enjoy!

Kruip in een helikopter

Geloof het of niet, maar je kan zelfs – gratis en voor niets dan nog! – virtueel aan boord stappen van een helikopter. En niet zomaar eentje, want tijdens de vlucht krijg een 360°-uitzicht over de befaamde skyline van The Big Apple. Van het Vrijheidsbeeld over One World Trade Center en The Empire State Building tot Times Square en Grand Central Station: in amper 2 minuten tijd kan je dankzij de virtuele helikoptervlucht de populairste highlights van de wereldstad al vliegend bewonderen.

Trek de stad in

Natuurlijk kan je niet álles vanuit de lucht verkennen en ontdek je de mooiste pareltjes het best gewoon al wandelend. En ook dat kan in The City That Never Sleeps volledig virtueel. Dankzij YouTube en Street View kan je namelijk alle steegjes, gebouwen en parken tot in het kleinste detail in je opnemen. Van de weelderige urban jungle van The High Line tot het gebabbel in de metrostations en de parmantige joggers in Central Park: niets dat jij niet gezien hebt! En de website iloveny360.com brengt het dagelijkse leven (denk: de wasserettes, supermarkten en de straatmuzikanten die je er op elke hoek van de straat kan vinden) nog beter in beeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bezoek musea en gallerijen

Altijd al een bezoekje willen brengen aan MoMA, The Whitney, Guggenheim en het Brooklyn Museum? Dan heb je geluk, want sinds de uitbraak van het coronavirus kan je die populaire musea nu online én gratis bezoeken op het platform Google Arts & Culture. En daar stopt het niet, want bij The Met, een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld, kunnen ze de toekomst voorspellen en introduceerden ze vorig jaar al een 360-gradenproject: je kan er achter de schermen snuffelen in The Great Hall, over The Cloisters zweven en majestueuze sculpturen bewonderen in het Charles Engelhard Court.

Proef van lokaal lekkers

Het water loopt ons al in de mond als we nog maar denken aan de zoute, sappige pastrami van Katz’s Delicatessen, de boterachtige topping van een Billy’s Bakery-cupcake en de cheesy pizzapunten die je er op elke hoek van de straat voor 1 dollar kan kopen. NYC is dé hemel voor foodies, maar het is helemaal niet nodig om daarvoor in het vliegtuig te stappen, want om de lockdown een beetje te verzachten, deelden enkele van New Yorks meest bekende chefs hun geheime recepten. Zo kan je het officiële Cronut-recept printen, Katz’ pastrami’s gewoon zelf maken en een pizza als die van Roberta’s, Brooklyns meest geliefde pizzeria, in de oven schuiven. En oh ja, als toetje kan je de beroemde bananenpudding van Magnolia Bakery op het menu zetten! Ook een échte Manhattan mag uiteraard niet ontbreken op tafel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geniet van de sfeer

Series als ‘Friends’ en ‘Sex and the City’ bingewatchen om een vleugje van de sfeer die in The Big Apple hangt op te sneuven? Da’s alleen voor wannabe New Yorkers. Wie van het echte leven in New York wil proeven moet enkele klassiekers op zijn must see-lijstje zetten. ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘Saturday Night Fever’, ‘Ghostbusters‘ en ‘Goodfellas’ zijn ideaal voor die typische Amerikaanse filmmarathon. Wil je nog meer van de New Yorkse sfeer genieten? Duik dan met je neus in de boeken en lees ‘The Great Gatsby‘ van F. Scott Fitzgerald.

Ga op souvenirjacht

Let’s face it, online winkelen is niet zo plezant als de winkelrekken afschuimen bij Macy’s of windowshoppen in Soho of Manhattan. Wie tijdens zijn/haar 48 uur durende virtuele citytrip toch even tijd wil maken om een aantal souvenirs te scoren, kan dat gelukkig wel nog steeds online doen. Wij geven je alvast wat inspiratie:

1 / 9
T-shirt
Poster
Geurstokjes
Dekbedovertrek
Kapstok
Koffiebeker
Katoenen poef
Kookboek
Geurkaars
T-shirt
T-shirt

€ 11,15 – Daisy Street via Asos

Poster
Poster

Vanaf € 11,21 – Desenio

Geurstokjes
Geurstokjes

€ 29,95 – Wijck via De Bijenkorf

Dekbedovertrek
Dekbedovertrek

Vanaf € 29,95 – Bedsupply

Kapstok
Kapstok

€ 79,95 – Radius via Vtwonen

Koffiebeker
Koffiebeker

€ 9,95 – Wijck via De Bijenkorf

Katoenen poef
Katoenen poef

€ 119 – Maisons du Monde

Kookboek
Kookboek

€ 25,95 – Bol.com

Geurkaars
Geurkaars

€ 29,95 – Wijck via De Bijenkorf

Extra tijdverdrijf

Op het laatste nippertje toch nog een beetje tijd over tijdens je trip? Dan kan je naar de interessante podcast The Bowery Boys luisteren die je de geschiedenis van de stad op een originele manier leert kennen, of de al even interessante documentaire ‘102 Minutesgratis bekijken. En aangezien je geen geld hebt uitgegeven aan peperdure vliegtickets kan je misschien overwegen om je steentje bij te dragen en een donatie te doen. Zo deelt Katz’s met jouw hulp soep aan daklozen uit en kan je een klein bedrag aan Broadway Cases doneren, een crowdfunding voor acteurs die omwille van de coronacrisis nog steeds zonder werk zitten. 

Lees ook: