Home Lifestyle Film NETFLIXTIP: deze documentaire over de aanslagen in Parijs bezorgt je kippenvel

NETFLIXTIP: deze documentaire over de aanslagen in Parijs bezorgt je kippenvel

Zowel overlevenden als hulpverleners getuigen over de horror van die nacht.

Netflix brengt vandaag een driedelige beklijvende documentaire uit over de reeks terroristische aanslagen die op 13 november 2015 in Parijs plaatsvonden. Zowel mensen die de aanslag overleefden als hulpverleners getuigen over het drama dat zich die nacht afspeelde.

13 november 2015, de dag dat Parijs op ongekend harde wijze getroffen werd door een reeks terroristische aanslagen. Op verschillende locaties in de stad vielen er in totaal 129 dodelijke slachtoffers en honderden gewonden. De bekendste locatie was wellicht concertzaal Bataclan, waar de Amerikaanse band Eagles of Death Metal die avond optrad. In de documentaire vertellen overlevende concertgangers, mensen die op restaurant of café zaten, brandweerlui en agenten over de angst die ze beleefden, maar ook over het gevoel van samenhorigheid en moed. Voor velen onder hen is dit dan ook de eerste keer dat ze daarover voor het brede publiek getuigen. Een emotionele ervaring, dus. Ook de toenmalige Franse president François Hollande komt in de documentaire aan bod.

‘Fluctat Nec Mergitur’ (Latijns voor ‘geschud door de golven, maar niet gezonken’) is opgebouwd uit drie afleveringen en werd geregisseerd door Jules en Gédéon Naudet. De broers regisseerden eerder al een ijzingwekkende documentaire, namelijk die over de aanslag op de Twin Towers in New York op 9/11. Ook daarin primeerden de getuigenissen van overlevenden, iets waarvoor ze (terecht) veel lof kregen.

Tekst: Chloë Foubert

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.