Home Lifestyle Nu op Netflix: de docureeks waarin beweerd wordt dat Maddie McCann nog...

Nu op Netflix: de docureeks waarin beweerd wordt dat Maddie McCann nog leeft

Met acht afleveringen van een uur weten fans van true crime  - en wie is dat stiekem niet? - weer wat te doen tijdens dit druilerige weekend. 

Netflix liet zonet een straf stukje true crime op zijn abonnees los. ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ is een docureeks over de wereldwijd gevolgde verdwijning van Maddie McCann. Met acht afleveringen van een uur weten fans van true crime  – en wie is dat stiekem niet? – weer wat te doen tijdens dit druilerige weekend.

In 2007 verdween de toen drie jaar oude Madeleine McCann uit de slaapkamer van het vakantiecomplex in de Portugese Algarve waar ze met haar ouders en jongere broer en zus verbleef. De verdwijning hield de wereld lange tijd in de ban. Bijna twaalf jaar na datum is vandaag een achtdelige docureeks over de zaak op Netflix verschenen. De serie doet de controverse rond het mysterie opnieuw opwaaien.

Leeft Maddie nog?

In ‘The Disappearance of Madeleine McCann’ worden in acht afleveringen van telkens een klein uur meer dan veertig hoofdrolspelers in de zaak aan het woord gelaten. Een van hen is Julian Peribanez, de privédetective van Maddies ouders. Volgens hem is Madeleine in de handen van mensensmokkelaars gekomen en leeft het meisje nog. Zijn piste wordt uitvoerig besproken in de documentaire.

De ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann, werkten niet mee aan de reeks. Ze werden wel benaderd, maar zouden het nut er niet van hebben ingezien. ‘We zien niet in hoe dit de zoektocht naar Maddie kan helpen en geloven zelfs dat de serie het onderzoek kan hinderen’, lieten de McCanns in een statement weten. Het feit dat de Portugese politiechef die hen aanduidde als verdachten een grote rol krijgt in de serie, zou eveneens iets met hun weigering te maken kunnen hebben.

‘The Disappearance of Madeleine McCann’ is nu beschikbaar op Netflix.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer aanraders op Netflix: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.