Home Lifestyle KIJKTIP: Netflix lanceert eerste eigen datingprogramma ‘Dating Around’ op valentijn

KIJKTIP: Netflix lanceert eerste eigen datingprogramma ‘Dating Around’ op valentijn

'Blind date', maar dan anders.

© IMDB

Na ‘Tidying Up with Marie Kondo’ en ‘Queer Eye’ komt Neflix met een derde eigen realityreeks. De streamingdienst lanceert vandaag, op Valentijnsdag, zijn eerste datingshow ‘Dating Around’.

De show volgt zes singles tijdens hun eerste date. Niet tijdens één date, maar vijf verschillende blind dates. De zes deelnemers hebben uiteenlopende leeftijden en verschillende geaardheden. Daarmee probeert Netflix de reeks zo divers mogelijk te maken. Wij voelen een hit aankomen…

Niet je standaard datingshow

De show werkt als volgt: alle deelnemers gaan met vijf potentiële partners op blind date. Na alle dates doorstaan te hebben, kiezen ze één persoon met wie ze echt een klik hebben om op een tweede off-screen date te gaan. Op dat vlak lijkt de reeks dus op de vele andere datingshows die er al bestaan.

Het is met zijn montage dat de show zich onderscheidt van andere datingshows. De makers kiezen er bewust voor om de dates op te splitsen in verschillende onderdelen: de eerste kennismaking, het kiezen van de maaltijd en het toosten op een goed verloop van de date.

Je zal dus eerst alle kennismakingsscènes van een single met zijn vijf verschillende dates te zien krijgen. Daarna zie je de vijf scènes waarin ze samen het menu bekijken. En zo gaat het programma door tot ze afscheid nemen. Benieuwd hoe vaak de singles dezelfde openingszinnen zullen gebruiken…

Ook in ons land is het datingprogramma nu te zien op Netflix.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.