Home Lifestyle Hoera voor hondenliefhebbers: Netflix lanceert binnenkort documentaire ‘Dogs’

Hoera voor hondenliefhebbers: Netflix lanceert binnenkort documentaire ‘Dogs’

Wij pinkten bij de trailer al een traantje weg van ontroering.

Een slimme move voor Netflix, want voor de documentaire ‘Dogs’ die er binnenkort aankomt, zal wellicht iedere hondenliefhebber zwichten. Een serie waarin het leven van zes fluffy viervoeters gevolgd wordt? Daar hoeven wij niet lang over na te denken. Bring it on, please.

Honden spelen een grote rol in ons leven. Heb je zelf een fluffy viervoeter in huis, dan heb je er waarschijnlijk een onvoorwaardelijke liefde voor. In de zesdelige documentaire ‘Dogs‘ volgt Netflix de verhalen van zes heldhaftige honden en hun omgeving. De makers brengen op een prachtige manier in beeld hoe sterk de band tussen mens en hond kan zijn.

Eén ding is zeker: je emoties zullen niet gespaard worden. In een van de afleveringen probeert vluchteling Ayham zijn Husky Zeus weg te halen uit een oorlogsgebied in Syrië. Een andere aflevering toont hoe een elfjarig meisje bij het overwinnen van haar trauma’s de hulp krijgt van haar therapiehond Rory. De serie bewijst dat wij niet alleen in staat zijn om goed voor onze honden te zorgen, maar ook omgekeerd. ‘Honden geven ons niet alleen het gevoel geliefd te zijn, ze geven ons ook een gevoel van veiligheid. Hoeveel verdeeldheid er vandaag ook is, we moeten beseffen hoeveel honden voor ons betekenen. Als we een band met hen opbouwen, kan dat ons allemaal dichter bij elkaar brengen’, vertelt Glen Zipper, een van de makers van het programma, in Variety.

Nee, het is niet zielig als je na deze trailer al een traantje wegpinkt. Deden wij ook.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.