Home Lifestyle Food MUST DO: schrijf je in voor het WK tiramisu maken in Brussel

MUST DO: schrijf je in voor het WK tiramisu maken in Brussel

Heb jij ook een geheim recept? Waag dan zeker je kans!

© Getty

Ben jij ook een krak in het maken van de beste tiramisu ter wereld? Steel dan de show met je kookkunsten en schrijf je in voor de Tiramisu World Cup. De Europese selectierondes vinden plaats in Brussel en voor de finale vlieg je natuurlijk naar het land van de tiramisu: Italië!

Het is intussen al de derde keer dat het WK voor tiramisu maken wordt georganiseerd, maar wat de wedstrijd dit jaar zo speciaal maakt, is dat de Europese selectierondes in Brussel plaatsvinden. Iedereen kan zich inschrijven voor het WK, want het is uitsluitend gericht op amateurs.

City 2

Hoe de wedstrijd verloopt? Jij maakt de beste tiramisu ter wereld en schotelt die voor aan een jury. Het is wel de bedoeling dat je een klassieke tiramisu op tafel zet. Het dessert moet gemaakt zijn op basis van de originele ingrediënten: mascarpone, lange vingers, koffie, suiker, ei en cacao. Je mag zelf drie extra ingrediënten toevoegen aan het recept en de lange vingers eventueel vervangen door andere koekjes.

Voor de selectierondes moet je op 11 of 12 oktober afzakken naar het City 2-winkelcentrum in Brussel. De winnaars van die ronde worden op 14 oktober in het Hiltonhotel (aan de Grote Markt) verwacht. De finale gaat door op 3 november in Italië.

Heb je zelf een overheerlijk recept in je kookboek zitten? Twijfel dan niet langer en schrijf je als de bliksem in op de website!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer lekkers:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.