Home Lifestyle Food MUST FOLLOW: Yasmin Spaens: ‘Ik vroeg mezelf hardop af wat ik nog...

MUST FOLLOW: Yasmin Spaens: ‘Ik vroeg mezelf hardop af wat ik nog meer kon dan lesgeven. Het is koken geworden’

'Mijn foodblog kwam er na een donkere periode in m’n leven. Ik leefde aan 100 km/uur. Tot mijn lichaam aangaf dat het genoeg was geweest.'

Vier jaar geleden was Yasmin Spaens (29) nog een partygirl met een fastfoodverslaving. Tot haar lichaam aangaf dat het welletjes was geweest en ze haar levensstijl volledig omgooide. Vijftien kilo later voelt de foodblogger uit Aalst zich beter en gelukkiger dan ooit.

Volg Yasmin als…

  • … je op zoek bent naar gezonde kookinspiratie…
  • … maar simpele en snelle recepten verkiest.
  • … je een voorliefde hebt voor de Aziatische keuken.

De online stijl van Yasmin

  • In het begin fotografeerde Yasmin met haar smartphone. Nu verkiest ze een spiegelreflexcamera, met name de EOS 2000D van Canon.
  • Haar beelden bewerken doet ze met het computerprogramma Lightroom. Ze gebruikt geen presets, maar neemt elke foto apart onder handen.
  • De recepten op haar blog Geregeld Goesting zijn Nederlandstalig, maar de bijschriften op Instagram durft ze ook wel eens in het Engels te schrijven.

Zeeën van tijd om te koken

Geregeld Goesting – wie mij kent, weet dat die naam niet verzonnen is (lacht) – zag het levenslicht in 2016. Ik was toen enkele maanden werkloos (Yasmin verdient de kost als leerkracht, red.) en had plots zeeën van tijd om te bezinnen. Wat kan ik nog meer dan lesgeven?, vroeg ik mezelf hardop af. Eerst schafte ik allerlei schildersmateriaal aan, maar het werd al snel duidelijk dat mijn talent elders lag. Eigenlijk hoefde ik het niet ver te zoeken. Ik heb altijd graag gekookt. Dus maakte ik een blog aan via WordPress en begon te experimenteren met smaken en ingrediënten. Toen deelde ik nog dagelijks een nieuw recept op Instagram. Gekkenwerk!’

Bye bye, fastfood

‘Mijn blog kwam er na een donkere periode in m’n leven. Tot 2015 was ik een feestbeest met een fastfoodverslaving. Ik studeerde, kluste in het weekend bij in de plaatselijke frituur en deed niets liever dan uitgaan met vriendinnen. Ik leefde aan 100 km/uur. Tot mijn lichaam aangaf dat het genoeg was geweest. Ik was constant moe, sliep slecht, mijn huid zag er niet uit en mijn kleren pasten niet meer. Er moest iets veranderen. Van de ene dag op de andere startte ik met lopen en zwemmen, en at ik alleen nog maar extreem gezond. Mijn kookkunsten waren toen nog heel basic. Ik overleefde op gegrilde zalm en gestoomde broccoli met citroen (schaterlacht).’

Crohn onder controle

‘Gaandeweg ging ik me verdiepen in de culinaire wereld. Calorieën, voedings- en energiewaarden… alles wilde ik weten. Zo leerde ik wat mijn lichaam nodig heeft om op een gezonde manier te functioneren. Voeding werd nóg belangrijker toen kort voor de start van mijn blog de ziekte van Crohn (een chronische ontsteking van de slijmvliezen van het maag-darmkanaal, red.) bij me werd vastgesteld. Hoewel ik medicatie neem om de ziekte en de pijn onder controle te houden, ben ik ervan overtuigd dat mijn voedingspatroon ervoor zorgt dat ik nu meer energie heb en beter slaap. Al durf ik nog altijd te zondigen hoor. Frietjes van de frituur, da’s gewoon het beste wat er is (lacht).’

Yasmin volgt

  • @anna_s_table: ‘Foodblogger en -fotografe Anna speelt op een subtiele manier met licht en ruimte, en hanteert een zeer verfijnde foodstyling. Haar blog Serving Dumplings is een pareltje.’
  • @foodloveblog: ‘Ook Stefanie heeft een foodblog en bracht een tijdje terug haar eerste boek uit, Ready, Set, Go!. Net als ik laat ze zich in de keuken inspireren door haar reizen.’
  • @backpackdiariez: ‘Camille en Jean kozen ervoor om op eindeloze huwelijksreis te vertrekken en nooit meer terug naar België te keren. Hun avonturen wekken een instant vakantiegevoel op.’

Nog meer Instagrammers om te volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.