Home Lifestyle MUST FOLLOW: Isa Naeyaert: ‘Ik weet ’s ochtends al wat ik ’s...

MUST FOLLOW: Isa Naeyaert: ‘Ik weet ’s ochtends al wat ik ’s avonds ga eten en hoe het eruit moet zien.’

'De meeste vrouwen vinden het zalig als hun man voor hen kookt, maar ik zou heel slechtgezind zijn wanneer ik bij thuiskomst mijn echtgenoot in de keuken aantrof. Koken is míjn ding, míjn moment.'

Koken is voor Isa Naeyaert (27) pure ontspanning. Ze eet zelfs zo graag dat ze van haar gerechten droomt. De kleurrijke borden die ze op tafel tovert, doen haar meer dan 2000 volgers keer op keer likkebaarden.

Volg Isa als

• …. je beginnend vegetariër bent en originele, maar simpele recepten zoekt.
• …. je houdt van kleurrijke en toch realistische foodfotografie die niet te clean is.
• …. je guilty pleasures zoals pizza en taart wil vervangen door gezonde alternatieven.

De online stijl van Isa

• Isa maakt haar foto’s steevast met haar iPhone 6s. Vervolgens voorziet ze die van een filter met behulp van de app VSCO. Haar favorieten zijn C1 en F2.
• Ze houdt van realistische en heldere beelden en fotografeert daarom enkel bij daglicht. In de winter gebruikt ze een fotostudiolamp.
• Isa’s foodfoto’s zijn steeds vergezeld van de hashtag #altijdhonger, die ze zelf bedacht. Wanneer ze een recept gebruikt van een blog, tagt ze het Instagramaccount in de foto. Ze heeft sinds kort ook zelf een website met haar recepten Altijd Honger.

It’s all in the family

‘Mijn liefde voor eten is eigenlijk pas ontstaan toen ik in 2014 startte met kooklessen. Op kot ontdekte ik dat ik graag kook, maar ik wilde meer kunnen dan een ei bakken of spaghetti maken. Mijn papa, ook een foodie, was jaloers toen ik hem over m’n cursussen vertelde. Vandaag volgen we samen vegetarische kookles. Mijn oma heeft in een restaurant gewerkt en ook thuis werd er altijd lekker gekookt, zowel door mijn moeder die vooral Vlaamse kost serveerde, als door mijn vader die een voorliefde heeft voor de iets exotischere keuken. Er is geen ontkennen aan: het zit in de familie. (lacht)

Spinaziepannenkoeken met gorgonzola & framboos ? #altijdhonger #crepes #vegetarisch

A post shared by Isa Naeyaert (@isanaeyaert) on

Wake-upcall

‘Vorig jaar werd mijn papa plots ziek. Hij had hartproblemen en er werd suikerziekte bij hem vastgesteld: een serieuze wake-upcall. Het was alsof ik op dat moment pas besefte hoe belangrijk een goede gezondheid is. Ik had tot dan niet echt een hobby en was eerlijk gezegd best lui. (lacht) Dus schreef ik me in bij de Military Sport Academy in Gent waar ik nu drie keer per week train. Puur uit interesse begon ik ook aan een opleiding sportvoedingskunde. Niet dat ik een bodybuilder wil worden, maar het is wel cruciaal om zorg te dragen voor je lichaam wanneer je intensief sport.

I make food disappear. What's your superpower? ⚡️#altijdhonger #buddhabowl #commonmallow #quinoabowl

A post shared by Isa Naeyaert (@isanaeyaert) on

Mijn moment

‘De meeste vrouwen vinden het zalig als hun man voor hen kookt, maar ik zou heel slechtgezind zijn wanneer ik bij thuiskomst mijn echtgenoot in de keuken aantrof. Koken is míjn ding, míjn moment. Ik weet ’s ochtends al wat ik ’s avonds ga eten en hoe het eruit moet zien. Erg, ik weet het. (lacht) Ik hou van snel, efficiënt en gezond koken, maar soms durf ik ook weleens te experimenteren. Een bloemkoolpizza bijvoorbeeld is niet op tien minuten klaar, de voldoening is dan des te groter als ‘ie gelukt is. Voor je denkt dat ik een heilige ben: ik eet ook frieten hé. Maar die post ik niet op Instagram. (schaterlacht)

Isa volgt

@gkstories: ‘Dit Deens-Zweedse foodiekoppel is een grote inspiratiebron voor me. Hun kookboek met vegetarische recepten is al jarenlang een vaste waarde in mijn keuken.’
@uitpaulineskeuken: ‘De Nederlandse Pauline brengt een goede mix tussen gezonde voeding en guilty pleasures. Ze lijkt me een heel gewoon meisje, haar foto’s zien er “echt” uit.’
@annecatherine_cloclo: ‘Decoblogger Anne-Catherine uit Antwerpen heeft een droominterieur. Aangezien ik volop aan het verbouwen ben, vind ik het leuk om via haar account inspiratie op te doen.’

Nog meer Instagrammers die je moet volgen: