Home Lifestyle MUST FOLLOW: Barbara Jacops: ‘Ik wil tonen dat gezond eten niet ingewikkeld...

MUST FOLLOW: Barbara Jacops: ‘Ik wil tonen dat gezond eten niet ingewikkeld is. Ik gebruik zelden een kookboek en werk liever op gevoel.’

'Als ik kan tonen dat je ’s ochtends heel wat anders kan eten dan een boterham met choco, is mijn missie geslaagd.'

Foodie Barbara Jacops (32) heeft een missie: mensen doen inzien dat gezond koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Wedden dat de recepten op haar blog Les Petites Pestes je spontaan doen kwijlen?

Volg Barbara als…

  • … je op zoek bent naar culinaire topadresjes van over de hele wereld.
  • … je gezond(er) wil eten, maar geen uren in de keuken wil staan.
  • … je houdt van spontane foodfotografie die niet te gestileerd of minimalistisch is.

De online stijl van Barbara

  • Zo goed als alle foto’s, zowel op de blog als op Instagram, neemt Barbara met haar iPhone 6.
  • Vroeger bewerkte ze haar beelden met Snapseed, maar nu zweert Barbara bij de app VSCO. Al durft ze er soms ook nog een Instagramfilter bovenop te gooien.
  • Barbara vindt het belangrijk dat een foto een meerwaarde heeft, bijvoorbeeld een recept of een restauranttip. Dat is meteen ook de reden waarom ze zelden selfies post.

Start: 4 uur ‘s nachts

‘Onder het mom “Hoe moeilijk kan bloggen zijn?” richtte ik acht jaar geleden samen met mijn vriendin Stephanie heel impulsief Les Petites Pestes op. Ik kwam om 4 uur ’s nachts thuis van een feestje en kroop achter mijn laptop. Toen de zon opkwam, was er een blog, een logo én de slogan “To bake, to shake, to shop“. Stephanie en ik waren altijd bezig over de laatste nieuwe muziek en toffe shop- en eetadresjes, dus waarom onze ontdekkingen niet delen met de wereld? Toen zij mama werd en ik voluit voor m’n carrière ging, lag de blog even stil, maar in 2013 besliste ik in m’n eentje de draad weer op te pikken. Dat was meteen ook het moment waarop ik startte met Instagram.’

💗 Coconut Beetroot Popsicle 💗🍦💗 I was planning on making a savory one, inspired by an Ottolenghi Salad with hazelnut milk and za'atar…. But was craving ice cream so I stuck to a fool proof one! 💗⚡️🍦⚡️💗 Winged these inspired by @osloicecream in Beirut and @themilkshop_la . Their rosewater ice cream is insane! STill had a few beirut souvenir ingredients on hand… sooooo…..These popsicles are blended coconut drink with beetroot juice. Added pomegranate syrup and rosewater syrup from @the_fooddealer as a sweetener and blended everything up. Once frozen, took em out the molds, dipped them in rose syrup, sprinkled pistachios, cacao nibs and toasted almonds. Popped em back to make sure it all stuck. Aaaand done! 💗👍🏼🍦⚡️💗 To stay in the beirut mode, should have used macadamia milk!! Would have been pretty amazing as well!! Tip for summer… stock up your fridge with ice cream, or bite size portions made using ice cube molds for when you scream for ice cream!! 💗⚡️💗🍦⚡️🍦 #lppcookbook #lppcooksbeirut #lppcityguidetobeirut #inspiredby #popsicle #summer #pink #pinkasfuck #beetroot #coconut #coconutpopsicle #ottolenghi #feedfeed #HBfit #foodblog #plantbased #alpronista #dairyfree #oslo #thefooddealer #huffposttaste #bestofvegan #f52grams #vsco #foodvsco #icecream #summeronastick #rose

A post shared by les petites pestes (@lespetitespestes) on

Anders eten

‘Enkele jaren geleden kreeg ik te kampen met gezondheidsproblemen, waardoor ik anders moest gaan eten. Vandaag eet ik voor 80 % van de tijd plantaardig. De gerechten die ik maak, deel ik zowel op de blog als op Instagram onder de hashtag #lppcookbook. Met mijn foto’s en recepten wil ik mijn volgers meegeven dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zelf sta ik zelden in de keuken met een kookboek bij de hand, ik kook liever op gevoel en laat me inspireren door andere foodbloggers en restaurantbezoeken.’

😋Servings round two… after the picture… the after-picture…less perfect but still a beautiful mess! ⚡️🙌🏻⚡️CHECK OUT MY FEATURE ON @hbfit ‘What I Eat in a Day’⚡️🙌🏻⚡️ This was my ‘all staples’ lunch. 🥗Inspired by some of my badass ‘women in food’ babes! And tsomething o make my Goals Girls proud, @hannahbronfman Base started with: Daikon, Radish and Asparagus salad inspired by CPH babe @mynewroots added shredded romaine and watermelon radish for the Pink touch!💚 Pickled Goji Berries inspired by NYC @camillebecerra and @capbeautydaily ❤️Avocado Basil Pesto Coconut dressing inspired by San Fran babe @heidijswanson 💚The touches of Mango, Dille and Almond Crumble were inspired by fellow foodie architect @demeestervliegen and food inspiration @ritaserano.💙Topped with Toasted Pepitas and Pecan Nuts, cause they make everything better. ⚡️ Again! Don’t look overwhelmed. These ingredients are 90% staples you can just keep in the fridge and use as you go! Mix and match, get creative. Make it easier on yourself, make staples! #lppcookbook #leftovers #salad #inspired #womeninfood #nourish #functional #beneficial #feedfeed #HBfit #plantbased #homemade #staples #beautifulcuisines #huffposttaste #staplesalad #preprep #prep #pickledgoji #mynewroots #101cookbooks #camilllebecerra #heidiswanson #MNRcookbook #foodblog #recipe

A post shared by les petites pestes (@lespetitespestes) on

Op vakantie gaan? Lekker!

‘Ik reis om te eten (lacht). Voor ik op vakantie vertrek, stippel ik mijn reis uit aan de hand van culinaire adresjes. Toen ik onlangs in San Francisco was, heb ik zelfs het vliegtuig naar Los Angeles genomen, zodat ik er bij Gjelina kon eten, een restaurant dat al jaren op mijn bucketlist stond. Binnenkort breng ik een e-book uit met ontbijtrecepten waarin mijn liefde voor reizen verwerkt zit. Zo toon ik verschillende versies van de avocadotoast: zoals ik ‘m heb gegeten in L.A., in New York en in Barcelona. Als ik mensen met dit boek kan doen inzien dat je ’s ochtends meer kan eten dan een boterham met chocopasta, is mijn missie geslaagd (lacht).’

🍌 Making Banana Sandwiches, cause it's the weekend now! ⚡️🍌🍦🍫☕️🍌 Sneak peak 'no recipe' recipe from the LPP BREAKFAST GUIDE 🍌⚡️🍦☕️🍫🍌 and gettring creative with @fairtradebelgie ingredients 🍌☕️🍫 Toast your two slices of bread in a skillet with coconut oil and cinnamon powder. Meanwhile, Mash up a banana with instant coffee and chuncks of dark chocolate. PLace mix on top of 1 toast in the skillet and let it warm up a bit. On the other toasted slice, you could add a layer of coconut cream. Smash both toast together into a Chocolate Mocha Banana Sandwich! ENJOY!!! ⚡️🍌🍫☕️🍦 PS! YOu could use that Mocha Nananice from a few post back, and smack that on top of the toast! 🍫⚡️🍌#lppcookbook #lppbreakfastguide #toast #breakfast #banana #bananasandwich #chcocolate #fairtrade #recipe #huffposttaste #morningtoast #norecipe #inspiration #coffee #uprbelgium #fairtradechallengebelgium #mornings #saturdaymorning #HBfit #feedfeed #mocha #foodblog #foodblogger #powerfood #bananatoast #sneakpeak #weekend #breakfastinspiration

A post shared by les petites pestes (@lespetitespestes) on

Barbara volgt…

  • @hannahbronfman: ‘Hannah is een model en dj uit New York die sinds kort ook haar eigen lifestyleplatform HBFIT heeft. Zij is een grote inspiratiebron voor mij.’
  • @thechalkboardmag: ‘The Chalkboard Mag is zonder twijfel mijn favoriete onlinemagazine. Ze schrijven over food, maar ook over mode en beauty.’
  • @earthyandy: ‘De Canadese Andrea eet volledig plantaardig en woont met haar gezin op Hawaï. Een account om bij weg te dromen.’

Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.