Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Als ik kan tonen dat je ’s ochtends heel wat anders kan eten dan een boterham met choco, is mijn missie geslaagd.'

MUST FOLLOW: Barbara Jacops: ‘Ik wil tonen dat gezond eten niet ingewikkeld is. Ik gebruik zelden een kookboek en werk liever op gevoel.’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Foodie Barbara Jacops (32) heeft een missie: mensen doen inzien dat gezond koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Wedden dat de recepten op haar blog Les Petites Pestes je spontaan doen kwijlen?

Volg Barbara als...

  • ... je op zoek bent naar culinaire topadresjes van over de hele wereld.
  • ... je gezond(er) wil eten, maar geen uren in de keuken wil staan.
  • ... je houdt van spontane foodfotografie die niet te gestileerd of minimalistisch is.

De online stijl van Barbara

  • Zo goed als alle foto’s, zowel op de blog als op Instagram, neemt Barbara met haar iPhone 6.
  • Vroeger bewerkte ze haar beelden met Snapseed, maar nu zweert Barbara bij de app VSCO. Al durft ze er soms ook nog een Instagramfilter bovenop te gooien.
  • Barbara vindt het belangrijk dat een foto een meerwaarde heeft, bijvoorbeeld een recept of een restauranttip. Dat is meteen ook de reden waarom ze zelden selfies post.

Start: 4 uur ‘s nachts


‘Onder het mom “Hoe moeilijk kan bloggen zijn?” richtte ik acht jaar geleden samen met mijn vriendin Stephanie heel impulsief Les Petites Pestes op. Ik kwam om 4 uur ’s nachts thuis van een feestje en kroop achter mijn laptop. Toen de zon opkwam, was er een blog, een logo én de slogan “To bake, to shake, to shop“. Stephanie en ik waren altijd bezig over de laatste nieuwe muziek en toffe shop- en eetadresjes, dus waarom onze ontdekkingen niet delen met de wereld? Toen zij mama werd en ik voluit voor m’n carrière ging, lag de blog even stil, maar in 2013 besliste ik in m’n eentje de draad weer op te pikken. Dat was meteen ook het moment waarop ik startte met Instagram.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Anders eten


‘Enkele jaren geleden kreeg ik te kampen met gezondheidsproblemen, waardoor ik anders moest gaan eten. Vandaag eet ik voor 80 % van de tijd plantaardig. De gerechten die ik maak, deel ik zowel op de blog als op Instagram onder de hashtag #lppcookbook. Met mijn foto’s en recepten wil ik mijn volgers meegeven dat gezond eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zelf sta ik zelden in de keuken met een kookboek bij de hand, ik kook liever op gevoel en laat me inspireren door andere foodbloggers en restaurantbezoeken.’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Op vakantie gaan? Lekker!


‘Ik reis om te eten (lacht). Voor ik op vakantie vertrek, stippel ik mijn reis uit aan de hand van culinaire adresjes. Toen ik onlangs in San Francisco was, heb ik zelfs het vliegtuig naar Los Angeles genomen, zodat ik er bij Gjelina kon eten, een restaurant dat al jaren op mijn bucketlist stond. Binnenkort breng ik een e-book uit met ontbijtrecepten waarin mijn liefde voor reizen verwerkt zit. Zo toon ik verschillende versies van de avocadotoast: zoals ik ‘m heb gegeten in L.A., in New York en in Barcelona. Als ik mensen met dit boek kan doen inzien dat je ’s ochtends meer kan eten dan een boterham met chocopasta, is mijn missie geslaagd (lacht).’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Barbara volgt...

  • @hannahbronfman: ‘Hannah is een model en dj uit New York die sinds kort ook haar eigen lifestyleplatform HBFIT heeft. Zij is een grote inspiratiebron voor mij.’
  • @thechalkboardmag: ‘The Chalkboard Mag is zonder twijfel mijn favoriete onlinemagazine. Ze schrijven over food, maar ook over mode en beauty.’
  • @earthyandy: ‘De Canadese Andrea eet volledig plantaardig en woont met haar gezin op Hawaï. Een account om bij weg te dromen.’


Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '