Home Lifestyle MUST FOLLOW: Amylia De Schepper: ‘Als vrienden bij me kwamen eten, was...

MUST FOLLOW: Amylia De Schepper: ‘Als vrienden bij me kwamen eten, was ik vaak nog een uur kwijt aan recepten opschrijven.’

'Het is niet de bedoeling om van mijn hobby mijn hoofdberoep maken. Doordeweeks werk ik op de hoofdzetel van een bank. Die afwisseling zou ik niet willen missen.’

Amylia De Schepper
Thomas Vanhaute voor Flair

Een ‘cookamealtje’ klaarmaken is een begrip geworden onder de volgers van Amylia De Schepper (30). Een groot compliment voor Amylia, want ze blogt op Cookameal niet met het oog op een carrièreswitch of allerhande gratis producten, maar wel om mensen simpelweg enthousiast te maken over koken.

Volg Amylia als

  • … je nu al graag thuis in de potten roert óf ambitie voelt om het fornuis te ontdekken.
  • … het voor jou niet elke dag vegan quinoa met vergeten groenten hoeft te zijn. Welkom goulash en puree.
  • … je recepten zoekt die ook als ze door jou klaargemaakt zijn eruitzien zoals op de foto #nietsfake.

De online stijl van Amylia

  • Fotograferen doet Amylia met een professioneel toestel, bewerken doet ze in Lightroom: hoofdzakelijk schaduwen en belichting aanpassen.
  • Op de blog toont Amylia alleen recepten, op Instagram is er ook plaats voor een achter de schermen.
  • Hashtags van ingrediënten zorgen ervoor dat mensen bij haar belanden wanneer ze naar een specifiek recept op zoek zijn.

Zoete inval

‘Ik heb nooit gedacht ‘en nu begin ik met een blog’. Op mijn achttiende ben ik alleen gaan wonen met mijn vriend en werd ons huis de zoete inval voor al die vrienden die nog thuis woonden. Natuurlijk wilde ik het gezellig maken, dus daar hoorde lekker eten bij. Ik oefende en werd steeds en beter, zonder ooit koksambities te hebben. Na elk bezoekje was ik vaak nog een uur kwijt aan recepten opschrijven voor vrienden. Mijn man vond dat dit gemakkelijker kon, via een blog, bijvoorbeeld. Vier jaar geleden voegden we de daad bij het woord. We brainstormden over een naam en van ‘cookingwithamylia’ kwamen we uit op ‘cookameal‘.’

Klik, klaar, eten maar!

‘In het begin fotografeerde ik mijn bord met mijn gsm, klaar. Ondertussen maak ik niet alleen van het recept maar ook van de fotografie mijn werk. Tijdens het koken denk ik al na over welke foto ik zal nemen, met welk bord en bestek, en met wat voor een kadrage. Ik zoek een toffe plek in de keuken of woonkamer, of kies een van de houten ondergronden die ik ooit bij een doe-het-zelfzaak heb gekocht. Dan nog een paar keer proberen, het bord een beetje verschuiven, en de foto is gemaakt. Lang duurt dat meestal niet, want elk gerecht dat ik klaarmaak, is ook gewoon ons avondeten voor die dag.’

Bijzondere ontmoetingen

‘Het leukste aan mijn blog zijn reacties als Ik kook normaal niet graag, maar gisteren heb ik je lasagne gemaakt en iedereen vond het heerlijk. Zulke reacties geven me energie. Af en toe mag ik door mijn blog naar events of ontmoet ik mensen die anders waarschijnlijk nooit mijn pad zouden kruisen. Zo ben ik al eens bij Roger Van Damme thuis gaan eten en heb ik een productpresentatie van Miele in Berlijn mogen meemaken. Sinds kort heb ik ook een kookrubriek in de streekkrant Deze Week en De Zondag. Toch is het niet per se de bedoeling om van mijn hobby mijn hoofdberoep maken. Doordeweeks werk ik op de hoofdzetel van een bank, een job die ik ontzettend graag doe. Die afwisseling zou ik niet willen missen.’

Amylia volgt

  • @inspiralized: ‘De New Yorkse Allisandra post gerechten die je met een spiralizer kan maken. Daarnaast is ze haar gewone, niet-perfecte en herkenbare zelve.’
  • @dimitriwouters: ‘Mijn man is dj en elk weekend neem ik foto’s terwijl hij aan het draaien is. Het resultaat zie je op zijn Instagram.’
  • @mariegourmandise: ‘Vraagt een merk mij als Vlaamse amateurkok, dan gebeurt het vaak dat Marie mijn Waalse tegenhanger is. Een heel leuke madam.’

Nog meer Instagrammers die je moet volgen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.