Home Lifestyle MUST DO: waag een ritje op de langste trechterglijbaan ter wereld

MUST DO: waag een ritje op de langste trechterglijbaan ter wereld

Breng vanaf juli een bezoekje aan onze noorderburen en vergeet zeker je bikini niet!

© kento iemoto & bruce christianson via unsplash

Hou je van water, glijbanen een een goede dosis adrenaline? Ga deze zomer dan zeker naar Drenthe, want daar kan je van de langste trechterglijbaan ter wereld naar beneden zoeven.

Met dit weer hebben we nog niet echt nood aan een verfrissende duik in het water, maar we hopen dat daar héél snel verandering in komt. Op 5 juli opent namelijk de langste trechterglijbaan ter wereld, en dat bij onze buren in Nederland. In Drenthe kan je deze zomer tegen zestig kilometer per uur naar beneden scheren in de spectaculaire Saltato.

Adrenalinekick

De glijbaan van maar liefst 195 meter kan je vinden in het vakantiepark Hof van Saksen. Je neemt plaats in een opblaasbare band voor twee personen en passeert vier waanzinnige trechters met een doorsnede van vijf meter. Deze glijbaan is trouwens niet de enige unieke attractie die het park te bieden heeft.

Je kan ook naar beneden zoeven op de grootste indoor waterglijbaan ter wereld met een vrije val van tien meter, een ultieme adrenalinekick beleven op de steilste speedslide én je rot amuseren op de hoogste bandenglijbaan terwijl je omring wordt door tal van mooie lichteffecten.

Waterratten

Het vakantiepark is de ideale uitstap voor echte waterratten tijdens een zonnig weekendje. Drenthe ligt op zo’n drie uurtjes rijden van Antwerpen en een kleine vier uur van Brussel. Trommel je vriendinnen of familieleden bijeen, en breng onze noorderburen een bezoekje. Alle info vind je op hun website. Veel plezier!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.