Home Lifestyle Food MUST DO: kook deze week eens uitsluitend met seizoensgroenten

MUST DO: kook deze week eens uitsluitend met seizoensgroenten

Als we verder blijven consumeren zoals we dat al jarenlang doen, kan onze planeet de druk binnenkort niet meer aan. Doe jij mee aan de seizoensgroentenchallenge?

© Ik ben meer dan mijn kassaticket

Doe mee aan de seizoensgroentenchallenge en kook deze week eens een volledige week uitsluitend met seizoensgroenten. Je helpt de planeet er een heel eind mee vooruit. Tv-kok Sofie Dumont zorgt voor inspiratie.

Als we verder blijven consumeren zoals we dat al jarenlang doen, kan onze planeet de druk binnenkort niet meer aan. Zó slecht zijn we bezig. Hoe we daar een stokje voor kunnen steken? We kunnen er in de eerste plaats al voor kiezen om seizoensproducten te consumeren.

De groenten- en fruitkalender

Wie blauwe bessen, kersen, asperges en komkommers koopt in de wintermaanden, is niet goed bezig. Geen idee hoe je zelf een duurzaam consumptiepatroon aanhoudt? Deze groenten- en fruitkalender van Test-Aankoop geeft je een duidelijk overzicht van welke groenten- en fruitsoorten je in welke tijd van het jaar hoort te consumeren.

Doe mee aan de seizoensgroentenchallenge

De campagne Ikbenmeerdanmijnkassaticket wil mensen ertoe aanzetten om de juiste producten op het juiste moment te consumeren. Daarom organiseren ze de seizoensgroentenchallenge. De bedoeling is om deze week (van 23 april tot en met 29 april) uitsluitend met seizoensproducten te koken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kookinspiratie nodig? Tv-kok Sofie Dumont zet haar schouders onder de campagne en zorgt op deze pagina elke dag voor een nieuw, lekker recept mét seizoensgroentjes. Doe jij mee aan de challenge? Schrijf je dan hier in.

Ikbenmeerdanmijnkassaticket is een initiatief van Rikolto, Fairtrade Belgium, KVLV, Gezinsbond, Testaankoop, Landelijke Gilden en Femma. Met deze campagne willen de organisaties consumenten en supermarkten stimuleren om op een duurzamere manier te consumeren en te laten consumeren. Meer info? Hierzo!

Lees ook: