Home Lifestyle Hotspots LENTEKRIEBELS: dit zijn de mooiste picknickplekjes in ons land

LENTEKRIEBELS: dit zijn de mooiste picknickplekjes in ons land

Ideetje voor de volgende zonnige dag?

De lente roept om picknickplezier, en als het even kan, hebben we dat elk weekend. Ontdek hier de leukste en mooiste picknickplekjes in ons land. En dan rest er ons alleen nog te duimen voor een heerlijk zonnige lente. 

1 / 8
Net voorbij de Scheldebocht
Het Zwin
Kempen
Alix Table Jardin
Zoniënwoud
Kalmthoutse Heide
Park Spoor Noord
Maarkedal
Net voorbij de Scheldebocht
Net voorbij de Scheldebocht

Bij de Antwerpse Scheldebocht heb je een prachtig zicht op de kathedraal, voorbijvarende cargoschepen en Linkeroever. Loop je een beetje verder tot daar waar een mooie wandel- en fietsroute vertrekt, dan vind je een schattig ponton waar je heerlijk picknickt.

Het Zwin
Het Zwin

Natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist biedt de per-fec-te setting voor überromantisch picknickplezier. Tussen het smikkelen door kan je er ook vogelspotten.

Kempen
Kempen

De landschappen in de Kempen lijken soms recht uit Out of Africa te komen. Ga eerst wandelen, om je dan neer te vlijen bij de Snepkensvijver in Kasterlee.

Geniet van heel wat lekkers terwijl je chilt in de met gezellige lampjes verlichte tuin.

Alix Table Jardin
Alix Table Jardin

De Gentse Alix toverde haar stadstuin om tot een magische plek. Van april tot oktober kan je er op zondagen picknicken. Zij zorgt voor het lekkers in een picknickmand (huisgemaakte limonade, brood met beleg, koeken, eitjes, salades, yoghurt met granola en brownies), jij kiest waar je chilt in haar oh zo mooie tuin, die met gezellige lampjes verlicht is.

Reserveren via www.alixtablejardin.be.

Zoniënwoud
Zoniënwoud

Centraal in ons land loop je heerlijk verloren in het Zoniënwoud. Eerst flink wandelen, om daarna op je favoriete plek te genieten van al het lekkers dat je meezeulde. Glaasje rosé, iemand?

Kalmthoutse Heide
Kalmthoutse Heide

‘De achtertuin van de Antwerpenaren’ is een zalige plek om op een dekentje van heel wat lekkers te genieten. Vanaf zes personen kan je er een picknickbox laten leveren op een door jou uitgekozen locatie door de Piknikfabrik.

www.piknikfabrik.be

Park Spoor Noord
Park Spoor Noord

Op zomerse dagen komen buurtbewoners en masse naar dit gezellige park in het noorden van Antwerpen. Wie zelf geen picknickmand wil samenstellen, bestelt die twee dagen van tevoren bij restaurant Caravan.

www.decaravan.be

Maarkedal
Maarkedal

In Maarkedal (Vlaamse Ardennen) werd er net een nieuwe wandelroute Z+ op poten gezet die je langs kunstwerken van onder anderen Jan Detavernier, Karel Verhoeven en Marthe Vanthuyne brengt. Op verschillende plekken langs de route vind je sinds kort ook zitobjecten om op te picknicken.

www.maarkedalmoetjebeleven.be

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.