Home Lifestyle Monopoly lanceert verkiezingen voor nieuwe Algemeen Fonds-kaarten

Monopoly lanceert verkiezingen voor nieuwe Algemeen Fonds-kaarten

Jij kan stemmen welke kaarten het meest aanleunen bij onze moderne samenleving.

monopoly verkiezingen
© Monopoly

Het is vandaag World Monopoly Day en om dit te vieren lanceert Hasbro heuse verkiezingen. De spelgigant wil de Algemeen Fonds-kaarten van het bekende gezelschapsspel een moderne update geven en jij mag mee stemmen op de inhoud daarvan.

Monopoly bestaat al 85 jaar! Dat wil zeggen dat jouw ouders, grootouders en zelfs overgrootouders ooit samen rond de tafel hebben gezeten om bekende straten te kopen, geld te verdienen door langs start te passeren of in de fictieve gevangenis te vliegen. Het populaire spel bleef al die tijd hetzelfde, maar daar komt binnenkort verandering in! Hasbro, de producent van het bordspel, wil de Algemeen Fonds-kaarten een moderne update geven.

Huidige levensstijl

Op die zestien kaarten staan zinnetjes die anno 2021 toch een beetje gedateerd zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan: u heeft de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd gewonnen en ontvangt M10. Hasbro wil de inhoud meer laten aanleunen bij onze huidige maatschappij en doet daarvoor beroep op jou! Iedereen kan in een heuse verkiezingscampagne namelijk meestemmen op wat de nieuwe kaarten worden. In de toekomst zal je dus dingen lezen zoals: je helpt je buurvrouw met haar boodschappen, je organiseert een buurtfeestje of je bent vrijwillig huiswerkbegeleider.

‘De wereld is behoorlijk veranderd sinds Monopoly 85 jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd’, zegt  Marijn ter Hofsté, Brand Manager bij Hasbro Gaming. ‘We vonden 2021 het perfecte moment om fans de kans te geven om de wereld te laten zien wat er in het echte leven toe doet door te stemmen op nieuwe, moderne Algemeen Fonds-kaarten. We zijn ontzettend benieuwd naar de resultaten!’

Stem uitbrengen

Deze eerste Monopoly-verkiezingen gaan door van 19 maart tot 9 april. Fans kunnen in die periode stemmen op hun favoriete nieuwe Algemeen Fonds-kaarten. Om dit alles nog een tikkeltje officiëler te maken, dropte het speelgoed- en entertainmentbedrijf een stembrief in de brievenbus van alle bewoners van de beroemde Belgische Monopoly-straten zoals de Diestsestraat in Leuven, de Steenstraat in Brugge, de Veldstraat in Gent, de Kapellestraat in Oostende en de Nieuwstraat in Brussel. Natuurlijk kunnen ook fans zonder zo’n persoonlijke uitnodiging hun stem uitbrengen via www.monopolyverkiezingen.be.

Het nieuwe Monopoly-bordspel mét de moderne Algemeen Fonds-kaarten zal dit najaar te koop zijn voor 29,99 euro.

Zin gekregen in een spelletje? Probeer dan eens deze Monopoly-edities: