Home Lifestyle Body Models.that.eat, het ingenieuze instragramaccount dat modellen aanzet om meer te eten

Models.that.eat, het ingenieuze instragramaccount dat modellen aanzet om meer te eten

De modellen poseren schaamteloos met pizza’s, hamburgers en pasta’s en willen zo aantonen dat het oké is om te eten.

© Getty

In een industrie waar alles draait rond schoonheid, lichaamsidealen en platte buiken, lijkt het wel alsof fastfood en een onschuldige cheat meal helemaal uit den boze zijn. Schijn bedriegt, want modellen durven zich op een vrijdagavond ook weleens te laten gaan. Dat is wat het instagramaccount ‘models.that.eat’ met een reeks (vettige) foto’ wil aantonen.

Het is het voormalig supermodel Phoebe Pojo die op het idee kwam om het instagramaccount op te richten. Uit ervaring weet zij dat er heel wat misverstanden bestaan rond de eetgewoontes van modellen en die wil ze met het profiel de wereld uithelpen, al benadrukt ze wel dat er nog steeds modellen zijn die weinig of niets eten. Ook daar hoopt ze verandering in te brengen.

5.000 volgers

Volgens haar durven modellen niet toe te geven dat ze ook weleens een pizza of hamburger bestellen, omdat ze schrik hebben van de reacties van anderen. Daarom deed ze een warme oproep en vroeg ze aan modellen of ze een foto wilden delen waarop duidelijk te zien is dat ze aan het eten zijn. Zo wil ze bewijzen dat de mannequins ook recht hebben op plezier, zonder zich zorgen te maken over de reacties van anderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ze vraagt aan de modellen om ook steeds een kort tekstje te schrijven waarin ze vertellen over hun relatie met hun lichaam en voedsel. Het platform maakt eetstoornissen bespreekbaar, maar probeert ze tegelijkertijd ook in te tomen en dat lijkt zijn vruchten af te werpen, want het heeft intussen al meer dan 5.000 volgers.

‘Dine n Dash’

Of de modellen nu poseren met een hamburger, een pizza verslinden of van een salade smullen: ze doorbreken het taboe zienderogen én leren ons tegelijkertijd een aantal belangrijke lessen. ‘Het begon allemaal met een grap. Het idee was om te reageren op mensen die zeggen dat modellen niet eten. Op die manier wilde ik een debat uitlokken rond het controversiële onderwerp’, vertelde Phoebe tijdens een interview met Teen Vogue.

Naast het Instagramaccount heeft Pojo nu ook een YouTube-kanaal gelanceerd waarmee ze dat debat kan aansterken. Ze maakt nu een reeks video’s met de naam ‘Dine n ‘Dash’. In die video’s nodigt ze verschillende modellen uit die willen praten over hun eetpatroon en zelfbeeld, en ook dat lijkt, als we het aantal abonnees mogen geloven, aan te slaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: