Home Lifestyle Food DIY: paaseitjes gevuld met een scheutje Baileys

DIY: paaseitjes gevuld met een scheutje Baileys

Bottoms up!

© Getty image & tim gouw via unsplash

Pasen is net nóg leuker geworden! Je kan je paaseitjes namelijk vullen met Baileyslikeur. Dat wordt het lekkerste shotje ooit, want je kan je glaasje daarna gewoon lekker opeten. Yum!

We vieren vandaag Pasen. We zijn misschien ondertussen iets te oud om zelf nog paaseitjes te rapen in de tuin, maar we slaan met veel plezier onze eigen voorraad in. De laatste jaren zijn traditionele vullingen zoals praliné blijkbaar niet meer hip genoeg en verschijnen de gekste varianten zoals tompouce, discodip, gin of koffiecrisp in de winkels.

Holle eitjes

Wil je het nóg een tikkeltje specialer, maak dan je eigen vulling met Baileys. De Baileys-paaseishotjes maak je heel gemakkelijk zelf: je koopt paaseitjes, je bijt er het bovenste stukje van en je giet er een scheutje Baileys in. Je kiest het best holle chocolade-eitjes, want zo’n vulling eruit peuzelen is monnikenwerk. Je bewaart de chocolaatjes ook best in geen al te warme kamer, zodat je shotje niet onmiddellijk smelt in je hand.

Kinder Surprise

Een laatste belangrijke tip: koop de eitjes niet te klein. Hoe groter het paaseitje, hoe groter het shotje, hoe groter het plezier! Wij denken aan formaat Kinder Surprise-eitje. Je kan wel best de ene verrassing – het gele plastic eitje – uit de chocolade halen voor je die vult met die andere ‘verrassing’. Santéekes!

Hou wel in jullie achterhoofd: genieten mag, maar drink met mate.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.