Home Lifestyle Martien Meiland vertelt in boek over breuk met huisvriendin Caroline: ‘Er is...

Martien Meiland vertelt in boek over breuk met huisvriendin Caroline: ‘Er is met wijnglazen gegooid’

Uit Martiens biografie blijkt dat de samenwerkingen met Caroline en Nadège allesbehalve vriendschappelijk stopgezet werden.

© VIJF

In ‘Chateau Meiland’ zag het er destijds best vriendschappelijk uit, maar in werkelijkheid verliep de breuk tussen de Meilandjes en vriendin Caroline eerder dramatisch. Dat onthult Martien in zijn biografie. ‘Er is met wijnglazen gegooid en gevochten’, vertelt hij in Story. Ook met Nadège kan de familie niet meer door een deur.

Toen huisvriendin Caroline in seizoen 2 van ‘Chateau Meiland’ besloot terug te keren naar Nederland, ging dat gepaard met veel tranen. Maar ondanks het grote verdriet van Martien, voelde de oplettende kijker ook een gespannen sfeertje hangen, vooral tussen Caroline en Erica. Er werd lang ontkend dat er ruzie was geweest, maar Martien komt daar in zijn nieuw boek ‘Martien: van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ op terug. In Story licht hij een tipje van de sluier op.

‘Er zijn achter de schermen vreselijke ruzies geweest’, vertelt Meiland. De (ex-)kasteelheer verklaart dat de bom tussen de vrouwen barstte toen hij in Nederland was voor tv-opnames, en dat de ruzie daarom niet op het scherm te zien was. ‘Er is met wijnglazen gegooid, ze hebben zelfs gevochten’, klinkt het. Meiland vertelt nog dat Caroline 10.000 euro bonus kreeg van de familie, maar dat ze daarmee nog niet tevreden was.

Martien is naar eigen zeggen te teleurgesteld om het ooit nog  bij te leggen met Caroline, die lange tijd zijn beste vriendin was. ‘Weet je, het leven is net een bus’, relativeert hij in Story. ‘Mensen stappen in en worden goede vrienden, soms stappen ze ook weer uit. Zij is uitgestapt. Maar ze krijgt van mij geen retourtje in de bus.’

Te lief

Ook de Franse huishoudster Nadège moet volgens Martien niet meer aankloppen bij de familie. Zij liet in interviews uitschijnen dat de Meilandjes haar in de steek lieten door terug naar Nederland te verhuizen, en dat pikt Martien niet. ‘Ik denk dat zij ons helemaal als familie zag, maar zij was natuurlijk gewoon personeel. Misschien zijn wij té lief voor haar geweest’, klinkt het. In de afleveringen die nu op VIJF te zien zijn, lijken Martien, Erica en Maxime inderdaad heel goed voor Nadège te zorgen. Ze helpen haar met haar zoektocht naar een nieuwe woning. Volgens Martien hebben ze zelfs een nieuwe keukenvloer betaald voor de huishoudster.

© VIJF

De Meilandjes hebben geleerd uit de miserie met hun personeel. In hun nieuwe woning in Hengelo doen ze nu alles zelf. Het kasteel in Frankrijk staat nog altijd te koop. ‘Als het niet verkocht geraakt, draaien we volgend jaar gewoon zelf nog een seizoen!’, belooft Martien.

Lees ook: