Home Lifestyle Marisa (26) poseert volledig naakt bij historische Klaagmuur in Jeruzalem

Marisa (26) poseert volledig naakt bij historische Klaagmuur in Jeruzalem

Artistieke vrijheid of onrespectvol, wat vinden jullie?

Instagram @marisapapen.for.real

De heilige plek werd even een geilige plek toen Vlaams naaktmodel Marisa Papen (26) in haar evakostuum poseerde voor de historische Klaagmuur in Jeruzalem. De foto maakt deel uit van de kunsttentoonstelling ‘Road to Liberation’.

Marisa Papen (26) is een gekend naaktmodel. De Limburgse gooit letterlijk haar lichaam in de strijd voor de zaken waarin ze gelooft zoals het redden van onze planeet. Haar nieuwste project is een reeks foto’s die deel uitmaken van de kunsttentoonstelling ‘Road to Liberation’ van de jonge fotograaf Mathias Lambrecht.

Marisa poseert op een van de beelden op een stoel met op de achtergrond de Klaagmuur, een heilige plek voor zowel joden als moslims. Op zich niks mis mee, ware het niet dat Marisa op het kiekje poedelnaakt staat. Het is een controversieel beeld dat gemengde reacties uitlokt. Sommigen vinden het een regelrechte schande en noemen het heiligschennis en onrespectvol, anderen vinden het een prachtige foto en zijn van mening dat dit artistieke vrijheid is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het was nochtans niet de bedoeling van de fotograaf of het model om mensen tegen de borst te stoten. Mathias wil met zijn werk aangeven dat individuele vrijheid boven alles staat. Ook Marisa denkt er zo over. ‘Ik besef dat we sowieso mensen zullen provoceren‘, aldus Marisa in Het Laatste Nieuws. ‘Maar we hadden met deze foto zeker geen slechte bedoelingen.’

Nachtje in de cel

‘Jeruzalem is een stad met een mengelmoes van culturen,’ gaat Marisa verder in Het Laatste Nieuws. ‘Wij willen de boodschap uitdrukken dat iedereen kan geloven in wat hij of zij wil.’ Marisa vindt vrijheid heel belangrijk en ze gaat ver om dat te benadrukken. Zo ver zelfs dat ze al eens een nacht werd opgesloten in een gevangenis in Egypte nadat ze naaktfoto’s nam in een tempel.

Dear all, It is with honour that I personally invite you to my debut exhibition: "Road To Liberation”. A limited print series shot in Israël with fellow Belgian model, Marisa Papen. If the question would be to embody the philosophy of individual freedom, the answer is Marisa Papen. From the Dead Sea to Jerusalem and back. During the celebration of 70 years independence, the US embassy opening and the ongoing Gaza killings, Israël became the stage in between tradition and transition. Conditions were tense, challenging and heated. But it is only in war that the Road To Liberation can be walked. I’d like to welcome you all at the public preview on June 20 in Hasselt and the official opening on June 23 in Knokke.

A post shared by Mathias Lambrecht (@mathlambrecht) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik ga ongetwijfeld weer heel wat haatmail krijgen naar aanleiding van dit project en zelfs doodsbedreigingen dat ik in de hel zal branden’, schrijft Marisa op haar website. ‘Maar ik open die berichten niet. Ik wil de politieke en religieuze grenzen verder aftasten en de muren die ze bouwden om ons te controleren afbreken. Ik toon met mijn foto’s mijn persoonlijke religie te midden van een wereld waarin vrijheid een luxe wordt.’

Je kan de volledige tentoonstelling bekijken in de Frank Rose Gallery in de Natiënlaan in Knokke nog tot eind september.

Lees ook: