Home celebs HALLOKES: Dieter Coppens gaat live op Facebook naakt voor Iedereen tegen Kanker

HALLOKES: Dieter Coppens gaat live op Facebook naakt voor Iedereen tegen Kanker

'Thuis'-actrice Monika Van Lierde, die de Facebook Live presenteert, is duidelijk van haar melk wanneer Dieter zich van zijn laatste kledingstuk ontdoet.

Dieter Coppens
© Eén

Dat Dieter Coppens naast een knap kopje ook een hart van goud heeft, zagen we in ‘Down the Road’ al. Maandag bewees hij dat nogmaals door voor het goede doel in zijn adamskostuum te poseren voor een tekenklas…en voor Facebook.

Dieter Coppens als naaktmodel

In het kader van Iedereen tegen Kanker dagen Eén en Kom op Tegen Kanker BV’s uit om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de slotshow op zondag 27 mei. Zo beloofde Kristel Verbeke het vuilste kot van Vlaanderen te kuisen als ze 1000 euro kon inzamelen, wat ze ondertussen deed. Nieuwsanker Wim De Vilder sprong uit een vliegtuig voor 2000 euro en Danira Boukhriss en Peter Van de Veire wasten de ramen van een kinderziekenhuis voor maar liefst 10.000 euro. Maar onze favoriete uitdaging, die was voor Dieter Coppens, de ‘Down the Road’-presentator die zich met het programma erg populair maakte bij het grote publiek.

Onder leiding van een altijd magistrale Monika Van Lierde – dokter Ann voor de ‘Thuis’-fans – ging Eén maandag live op Facebook. De ‘Thuis’-actrice legde uit dat kijkers een sms met het woord ‘NAAKT’ konden sturen om 1 euro te doneren aan Iedereen tegen Kanker. Per honderd berichtjes – en dus even veel euro’s – zou model Dieter Coppens een kledingstuk uittrekken.

Uiteraard begon de presentator de uitdaging in een nogal winterse outfit, maar er werd de kijker niets voorgelogen: Coppens eindigde wel degelijk in zijn blote kont. Al positioneerde presentatrice Monika zich erg strategisch met een meloen onder de arm – veelbelovend, nietwaar? – voor de poedelnaakte adonis. Heel even leek de actrice niet te weten waar ze het had wanneer ze de sms’ers lichtjes stotterend bedankte met een ‘Heel erg bedinkt!’. Hé, het is oké, Monika. We zouden in jouw plaats ook niet meer uit onze woorden komen.

Heel wat minder bekende Vlamingen gingen eveneens uitdagingen aan voor Iedereen tegen Kanker. Zo beloven Martijn en Lisa bijvoorbeeld zieke kindjes te bezoeken als Elsa en Spider-Man, maar dan moeten ze eerst nog de resterende 170 euro van hun doel van 300 euro ophalen. En als Celine nog een dikke 90 euro binnenhaalt, drinkt ze zes maanden lang geen frisdrank en alcohol. Op de website van Iedereen tegen Kanker vind je nog veel meer uitdagingen, waarvoor je nog drie dagen kan doneren.

Komende zondag wordt in de grote slotshow bekendgemaakt hoeveel geld er ingezameld werd voor Kom Op Tegen Kanker. De liveshow wordt dit jaar gepresenteerd door Peter Van de Veire, Danira Boukhriss en Steven Van Herreweghe. Niels Destadsbader, Silvy De Bie en Bart Peeters zullen optreden.

Lees ook: