Home Lifestyle INSPIRATIE: 9 creatieve en stijlvolle manieren om je huwelijk coronaproof te maken

INSPIRATIE: 9 creatieve en stijlvolle manieren om je huwelijk coronaproof te maken

7. Beperk trips naar de bar door met obers en diensters te werken.

huwelijk
© Pexels

Zag jij jouw trouwplannen gedwarsboomd door Covid-19, maar besloot je alsnog in het huwelijksbootje te stappen? Good for you! Al zal je bruiloft er een tikkeltje anders uitzien dan verwacht. Gelukkig bestaan er tal van creatieve en stijlvolle manieren om je huwelijk helemaal coronaproof te maken.

1. Voorzie maskers voor de gasten…

Een coronaproof huwelijk begint bij de vereiste dat elke gast een masker draagt. Hoewel sommigen hun eigen masker zullen meebrengen, kan het handig zijn om ze als bruidspaar zelf te voorzien. Zo heeft niemand een excuus om er geen te dragen. Hou het duurzaam en opteer voor herbruikbare, al dan niet gepersonaliseerde, exemplaren.

2. … en plaats flesjes handgel op strategische plaatsen

Communication is key. Zeker wanneer je je gasten wil motiveren om een masker te dragen en hun handen regelmatig te ontsmetten. Deze boodschap kan dan ook niet vaak genoeg worden herhaald. Voorzie daarom verschillende stations met flesjes handgel. Sociale controle zal hier het gebruik van de gels extra in de hand werken.

3. Hou de ceremonie intiem (en veilig)

Met een beperkte gastenlijst wordt jullie ceremonie vanzelf intiemer. Toch is het ook belangrijk om erop toe te zien dat de stoelen ver genoeg uit elkaar staan. Ook een optie is om met bubbels te werken, waarbij familieleden en vrienden die in elkaars bubbel zitten samen op een bank of zetel kunnen plaatsnemen.

4. Maak gebruik van technologie

Op je huwelijksdag heb je als bruidspaar het liefst dat iedereen z’n smartphone in z’n zakken houdt en bewust van het moment geniet. But desperate times ask for desperate measures. Dit is hét moment om van het gigantische aanbod aan technologische mogelijkheden gebruik te maken. Plaats een smartphone of laptop op een statief en laat familie en vrienden die niet fysiek op je bruiloft aanwezig kunnen zijn, getuige zijn van jouw grote dag via FaceTime, Skype, Zoom, WhatsApp video, …

5. Kies voor een zittend diner in plaats van een buffet

Een buffet of walking dinner is vandaag de dag bijna standaard op een bruiloft. Maar erg coronaproof is het niet. Opteer daarom voor een zittend diner waarbij obers en diensters – voorzien van maskers en handschoenen – de gerechten aan tafel serveren. Better safe than sorry!

6. Zie erop toe dat alle stoelen en tafels ver genoeg uit elkaar staan

Niet alleen gedurende de ceremonie, maar ook tijdens het diner en het avondfeest is het van uiterst belang dat social distancing kan worden gegarandeerd. Plaats stoelen en tafels daarom steeds op veilige afstand van elkaar.

7. Beperk trips naar de bar

Net als bij het diner kan je ook tijdens de receptie en het avondfeest best met obers en diensters werken. Op die manier beperk je trips naar de bar en dus ook het sociaal contact (en kans op besmetting).

8. Zorg ervoor dat je gasten zich even kunnen afzonderen

Trouwen in coronatijden moet plezant zijn, maar je gasten moeten zich ook op hun gemak voelen. Richt daarom enkele hoekjes in waar ze zich kunnen afzonderen als ze zich even minder veilig voelen. Ook een optie is om op de vloer met tape of krijt cirkels aan te duiden en zo een veilige afstand te garanderen.

9. Voorzie ludieke souvenirs

De coronapandemie is zeker geen lachertje, maar het heeft ook geen zin om te blijven kniezen. Jullie zijn ondanks de strenge maatregelen in het huwelijksbootje gestapt, en dat moet gevierd worden! Geef je gasten aan het eind van het feest een gepersonaliseerd souvenir mee met een knipoog naar het virus. Dat jij tijdens een pandemie bent getrouwd is toch best uniek en levert ongetwijfeld een cool verhaal op om later aan je kleinkinderen te vertellen 😉

Meer weddingcontent? Lees hier al onze artikels rond trouwen of laat je inspireren door ons weddingmoodboard op Pinterest!

Lees ook: